Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez

Depilacija intimnih dijelova tijela vrlo je opasna

Bechamovi u Armaniju
Emporio Armani
08.08.2012.
u 13:18

– Stidne dlačice imaju svoju svrhu i trebale bi ostati gdje i jesu – kaže doktorica Gibson

Depilacija i uklanjanje neželjenih dlaka s tijela danas postao uobičajen način održavanja higijene. Međutim, liječnička struka upozorava da je uklanjanje stidnih dlačica vrlo štetno i predstavlja velik rizik za zdravlje.

– Koža trpi za vrijeme depilacije. Nije važno koji je način skidanja dlačica. Svi su vrlo štetni! Koža oko genitalija vrlo je osjetljiva sama po sebi. Uklanjanje stidnih dlaka povećava rizik od infekcija, ali i spolno prenosivih bolesti i herpesa, naročito među mladim ljudima – tvrdi direktorica zdravstvenog centra sveučilišta u Washingtonu Emily Gibson.

– Stidne dlačice imaju svoju namjenu. One su zapravo "sloj" koji štiti od trenja koje bi moglo uzrokovati kožne ozljede, a štite i od bakterija. Uklanjanje iritira i može upaliti folikul dlake ostavljajući pritom mikroskopski otvorene rane. Time se povećava rizik od infekcija, ali i spolno prenosivih bolesti, pogotovo među mladima – kaže  doktorica Gibson, prenosi Huffingtonpost.

Gibson tvrdi da su kirurzi odavno shvatili da nema nikakve koristi od uklonjenih dlačica s tijela. Iako se prije operacijskih zahvata uklanjaju kako ne bi došlo do infekcije, događa se upravo suprotno.

Međutim, s godinama se razvila cijela industrija koja milijune dolara godišnje zarađuje na uklanjaju (suvišnih) dlaka. No dok živimo u eri Kim Kardashian koja je jednom prilikom izjavila da žene ne bi smjele imati dlake nigdje osim na glavi ili Victorije Beckham koja tvrdi da bi brazilska depilacija trebala biti obvezna za one starije od  15 godina, povratka nema. Ono što možete učiniti, ako već uklanjate dlake, jest da pažljivo pročitate upute na pakiranju proizvoda za uklanjanje dlačica ili da se prepustite u ruke stručnjaka.

Komentara 27

AN
ankicascreiber
13:50 09.08.2012.

Za sve je to kriv predsjednik Bush. Sada više nitko ne želi imati Bush.

T1
t111
14:18 08.08.2012.

konacno nesto pametno - ''dok zivimo u eri..., povratka nema'' konacno pametni novinar napisao cinjenicno stanje - jadni smo, ali kaj da radimo kada su nam nametnuti. nazalost, covjek mora uloziti puno truda da izbjegne ''celebrity'' teme.

DU
Deleted user
17:51 08.08.2012.

A pretpostavljam da se radi o akciji uništavanja kozmetičkih salona. Ako je koji uopće preživio recesiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije