Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA

Croatia Records vlada dulje od britanske kraljice

12.06.2002.
u 00:00

Iako se Croatia Records vratila na nekadašnji posjed u Dubravi, trebalo je tražiti znakove koji bi pokazivali na kojem se dijelu sada nalaze njihove nove prostorije. Parkirani "chrysler" Tončija Huljića, jednoga od većinskih vlasnika tvrtke, bio je pouzdan znak da je zgrada iza njega novo prebivalište Uprave. No ubuduće će novi znak raspoznavanja biti Citroenovi automobili, nova službena vozila Croatije Recordsa.

Tu je informaciju jučer medijima obznanio direktor tvrtke Miroslav Škoro na konferenciji za novinare u povodu obilježavanja 55. godišnjice najjače domaće diskografske kuće.

- Trajemo pet godina dulje od kraljice Elizabete i maksimalno ćemo se potruditi kako bismo pokazali da je Croatia Records dulje od pola stoljeća na ovim prostorima - izjavio je Škoro.

Pomoćnik za program Siniša Škarica najavio je još iscrpnije eksploatiranje kataloga današnje tvrtke i nekadašnjega Jugotona, počevši s 25 naslova iz ciklusa Kronologija. Već početkom srpnja pojavit će se deset CD-a sa zvijezdama zabavne glazbe šezdesetih (Ivo Robić, Jimmy Stanić, Vice Vukov...), a do kraja godine bit će objavljene kompilacije koje će pokrivati ostala razdoblja domaće glazbe.

Središnje slavlje dogodit će se, prema najavi Škarice, 10. listopada, za kada se priprema, očito još nedefiniran, multimedijalni događaj.

- Nadamo se da ćemo barem tim događajem uspjeti ući u središnji Dnevnik - izjavio je Škarica, aludirajući na kontinuiranu zapostavljenost informacija o domaćoj diskografiji u HTV-ovoj glavnoj informativnoj emisiji.

Škarica je, k tome, najavio digitaliziranje cjelokupne arhive, pri čemu će im pomoći novi strateški partneri - Hypo banka, HT i Citroen.

Prošlotjedna vijest da je Severina, nakon što joj je istekao ugovor s Croatijom Records, otišla u diskografsku kuću Dallas, nije bio tema jučerašnje presice. No Škoro je shvatio da je, u svjetlu te činjenice, dobro podsjetiti medije na još dominantnu poziciju tvrtke u domaćoj diskografiji.

- Pokrivamo 68,7 posto domaće proizvodnje - izjavio je i istaknuo nekoliko posljednjih pothvata Croatijinih izvođača. - Colonia je pobijedila na Radijskome festivalu, Vesna Pisarović predstavljala je Hrvatsku na Eurosongu, a naši ekskluzivci osvojili su ukupno 16 ovogodišnjih Porina.

Tome je Škoro dodao da je Croatia Records posljednjih mjeseci potpisao ili obnovio ugovore s Thompsonom, Danijelom, Vesnom Pisarović, cjelokupnom Tonikom (Grašo, Magazin, Doris, Jole...) i drugim domaćim zvijezdama koje bi tvrtku trebale i ubuduće voditi na pozicije do kojih se ne stiže "citroenom".

Arsen Oremović

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije