Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušajte ovako

Cijeli ste život kuhali čaj – pogrešno

Zeleni čaj
Foto: Thinkstock
02.11.2015.
u 08:20

Britanci su eksperti u pravljenju čaja, a njihovo prvo pravilo glasi da se u šalicu prvo ulije mlijeko, a zatim čaj

Tijekom hladnih dana nema ništa ljepše nego popiti šalicu toplog čaja. No, jeste li znali da pogrešno kuhate čaj?

Britanci su eksperti u pravljenju čaja, a njihovo prvo pravilo glasi da se u šalicu prvo ulije mlijeko. I ne iznenađuje da Britanci čaj doživljavaju jako ozbiljno.

Dok se dosad tvrdilo kako se mlijeko dodaje zadnje u čaj, prema Britanskim institutu standarda (BSI), to je jako pogrešno.

– Iskustvo je pokazalo da se najbolji rezultati postižu kada je temperatura tekućine između 65 i 80 Celzijevih stupnjeva, a koja nastane kada se doda u mlijeko – tvrdi BSI.

Mnogi stoga sada tvrde kako se u šalicu treba prvo uliti mlijeko, a nakon toga čaj. Ne bi se trebalo koristiti niti mlijeko pasterizirano na previsokim temperaturama jer je moguće da sadrži denaturirane proteine zbog čega će čaj biti lošijeg okusa.

>> Ove stvari o čaju jednostavno morate znati

Komentara 16

TH
than
01:59 02.11.2015.

Istina, ne znam koje mlijeko, ali, ako se sjecam price od profesorice iz gimnazije koja je bila u Engleskoj, ne radi se o klasicnom mlijeku. Mozda i grijesim. Samo kakve ovo veze ima sa nama i krivim kuhanjem caja ? Mi ne stavljamo nikakvo mlijeko.

CA
cavecanem
12:48 02.11.2015.

mene više zanima kada je pravi trenutak za uliti rum u čaj

DU
Deleted user
16:11 02.11.2015.

ahahaa koja sprdacina od novinarstva, pise o englezima I njihovom buckurisu a stavili sliku mente, ahahaa a inace ko je to u hrvatskoj (jugoslaviji) cijeli zivot pogresno kuhao caj sa mlijekom. ahahaa nisu do jucer znali da to postoji niti je iko to ikad pripremao, nego standardno caj sa limunom. koliko ste cijeli zivot propremali caj sa mlijekom dokaz vam je I to sto kad bi trazili caj sa mlijekom dali bi vam caj od sipka I sipali mlijeko. mlijeko se odma ukiseli. I to vam je ziva istina, govorim iz osobnog iskustva. kad se to pripremao caj sa MLIJEKOm u recimo slavoniji baranji lici kordunu I drugim krcmetinama nisu do prije 30 godina znali da postoji a sad kao cijeli zivot ste pogresno pripremali caj sa mlijekom, ahahaaaa ispadate smijesni sa tim nastojanjem da balkanski cobani zele postati anglosaksonci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije