Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj koji budi nadu

Boluje od Parkinsona, ali nakon operacije ruke mu se više ne tresu!

Parkinson,Andrew Johnson
Foto: Andrew Johnson/YouTube
1/2
15.12.2014.
u 12:33

Ovaj 39-godišnjak uz pomoć jednostavnog daljinskog upravljača može uspostavljati kontrolu nad svojim motoričkim simptomima, što mu uvelike podiže kvalitetu života

Andrew Johnson (39) obolio je od Parkinsonove bolesti prije četiri godine. Sredinom studenog 2012. i u veljači 2013. podvrgao se operativnom zahvatu duboke stimulacije mozga (Deep Brain Stimulation). Nakon što su mu kirurzi ugradili žicu od mozga do prsiju, Johnson jednostavnim daljinskim upravljačem može uspostavljati kontrolu nad svojim motoričkim simptomima, što mu uvelike podiže kvalitetu života.

Danas je taj suprug i otac iz Aucklanda na Novom Zelandu autor bloga youngandshaky.com koji je pokrenuo da bi podigao svijest o učincima Parkinsonove bolesti. A opisujući vlastita, pozitivna iskustva, Johnson ne propušta spomenuti da rezultati operacije kojoj se podvrgao mogu varirati.

>>Pacijent od lijeka za Parkinson može postati patološki kockar

>>Jedna pilula liječit će Alzheimera, Parkinsonovu bolest i MS

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije