Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21. lipnja

Besplatno vježbanje povodom Međunarodnog dana joge

joga
Foto: Thinkstock
1/5
16.06.2016.
u 08:12

Program MDJ će uključivati vježbe po Protokolu joga asana od strane svih sudionika pod vodstvom iskusnih učitelja joge (od 10,15 do 11,10 sati) nakon čega slijede predavanja-demonstracije od strane različitih udruga za jogu i pjevanje bhajana.

Međunarodni dan joge (MDJ) obilježava se 21. lipnja svake godine diljem svijeta, Hrvatska je jedna od 177 zemalja koja podupire indijsku rezoluciju za proglašenje MDJ od strane Ujedinjenih naroda 2014. godine i Indija je zahvalna hrvatskoj vladi na toj podršci, priopćeno je u srijedu iz indijskog veleposlanstva u Zagrebu.

Prošle godine, indijsko veleposlanstvo organiziralo je MDJ 21. lipnja u Parku Maksimir kao i na drugim lokacijama u gradovima diljem Hrvatske,a snimke tih događanja prikazane su kao dio globalnog prijenosa svjetskih joga manifestacija.

Za 2016., indijsko veleposlanstvo organizirati će MDJ na višoj razini tako što će to događanje istodobno biti predstavljeno u nedjelju, 19. lipnja od 10 do 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, kao i na trgovima drugih 12 gradova diljem Hrvatske, točnije, u Dubrovniku, Splitu, Puli, Čakovcu, Varaždinu, Karlovcu, Zadru, Šibeniku, Osijeku, Rijeci, Vukovaru i Novigradu, što pokriva sve regije. Na događanju će sudjelovati najviši dužnosnici, saborski zastupnici, predstavnici diplomatske zajednice i razni drugi i bit će u skladu s velikom organizacijom MDJe u drugim gradovima Europe i svijeta.

Program je organiziran u partnerstvu s gradskim upravama, turističkim zajednicama, Jogom u svakodnevnom životu, Hrvatskim savezom za jogu, Umijećem življenja, Iskconom, Medical Yoga Centrom, Zen jogom i drugim udrugama za jogu.

Program MDJ će uključivati vježbe po Protokolu joga asana od strane svih sudionika pod vodstvom iskusnih učitelja joge (od 10,15 do 11,10 sati) nakon čega slijede predavanja-demonstracije od strane različitih udruga za jogu i pjevanje bhajana. Povezana događanja biti će predstavljena tijekom čitavog tjedna, uključujući besplatne satove joge u svim gradovima, predavanja na temu joge i prikazivanje dokumentarnih filmova.

Može se reći da je joga puno više od tjelesne aktivnosti i vježbanje joge i njezina filozofija omogućuju nam da dostignemo novu dimenziju samog sebe, pružajući nam potpun pristup zdravlju i dobrobiti. Yoga podrazumijeva osjećaj unutarnje samo-discipline, pomaže nam da obnovimo ravnotežu i pruža nam uvelike potreban osjećaj jasnoće. Kroz svoju snagu ujedinjenja, mi težimo cjelovitosti i jedinstvu sa svijetom.

MDJ događaj je otvoren za javnost u svim gradovima i indijsko veleposlanstvo poziva građanstvo da postanu dio toga izvanrednog putovanja u potrazi za mirom, harmonijom i srećom. S obzirom na turističku sezonu, očekujemo privući mnogo turista te prikazati Hrvatsku kao uistinu multikulturalno i multidimenzonalno društvo. Događanje će biti popraćeno globalno, a za MDJ 19. lipnja preporučuje se udobna odjeća, stoji u priopćenju iz indijskog veleposlanstva.

>>Movement joga za vikost i snagu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije