Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez zdravstvenih problema

'Primalja je blizance odnijela u drugu prostoriju. Vratila se i rekla da sam rodila bebu – fenomen'

Beba
Foto: Pixabay
1/3
22.09.2016.
u 10:10

Natalni zubi pojavljuju se na svake dvije do tri tisuće novorođenčadi, nisu rezultat zdravstvenih problema već su činjenica da dijete brže dentalno sazrijeva

U bolnici "Sveti vračevi" u gradu Bijeljina u BiH majka N. S. 10 rujna rodila je blizance. Porod je tekao prirodnim putem i ništa ne bi bilo neuobičajeno da na djeci nisu primijećeni prednji zubići.

"Kada sam se porodila, primalja je moje blizance odnijela u dječju sobu. Nakon nekog vremena, vjerojatno kad su ih primalje pregledale, primijetile su zubiće te mi rekle da sam rodila bebu – fenomen koja ima prednje zubiće, i to dva prednja zubića u donjoj vilici", ispričala je za portal InfoBijeljina.

Sretna majka kazala je da nije ni sanjala da će na svijet donijeti djecu koja su po nečemu posebna. 

"Svako od nas je drukčiji, nadaren za nešto, ali da se od samog rođenja razlikujete od ostalih i to pozitivno, baš je rijetko i posebno", rekla je majka. 

Novorođenče se rađa sa zubićima jednom na svake dvije do tri tisuće djece. Većinom su smješteni u donjoj vilici, a nazivaju se natalnim zubima. Iako su mali, zubi su u stanju ozlijediti bebin jezik pa i majku koja ga doji.

Natalni zubi nisu rezultat zdravstvenih problema već činjenica da dijete brže dentalno sazrijeva.

>> Otkrivamo zašto vaša beba tako lijepo miriše

Komentara 1

SL
Slavuj
11:21 23.09.2016.

Imenovali bolnicu sveti vračevi... pa gdje to ima?! Eto to mi je upalo u oko. Čestitke majci i obitelji na zdravim "double trouble"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije