Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

Apsurd suvremenog čovjeka: Godišnji odmor postao stresan kao i svakodnevica

kupanje, plaža
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
31.07.2014.
u 14:30

Više o tome kako se opustiti na odmoru, zaboraviti probleme te kako provesti ugodan godišnji odmor s djecom i na posao se vratiti zadovoljni pročitajte u magazinu Moje zdravlje u prodaji za samo 9,90 kuna.

Godišnji odmor trebao bi biti blaženo i bezbrižno razdoblje, namijenjeno potpunom opuštanju i isključivanju od svega što nas eventualno muči tijekom ostatka godine.

Željno ga iščekujemo, nestrpljivo križamo dane u kalendaru, no kod suvremenog se čovjeka počeo javljati jedan veliki apsurd. Naime, niz anketa pokazao je kako je mnogima odlazak daleko od svakodnevice postao jednak, pa i intenzivniji stres koji se još pojača po povratku kući zbog spoznaje da su ta dva ili tri slobodna tjedna bila vrlo loše iskorištena. Razloga umarajućem godišnjem odmoru je puno i svi su individualni. Nekima stres stvaraju financije, nekima gužve na cestama, loš smještaj, obiteljske razmirice, neprestani pozivi s posla...

Jedan od najčešćih razloga prevelika su očekivanja u tom, realno, kratkom vremenu. Mnogi nastoje u 15 do 20 dana riješiti sve privatne pa i poslovne zaostatke i paralelno se odmoriti, a jedno s drugim nikako ne ide.

– Tih prosječno dva tjedna premalo su za dobro se odmoriti, a kamoli se uhvatiti u koštac s problemima. Problemi, dakako, putuju s nama kamo god pošli, no trebamo imati na umu da se ništa neće dogoditi ako ih u tom periodu ostavimo po strani. Posao neće propasti ako ga na kratko zaboravimo, a neće niti išta drugo. Brigom stječemo dojam da imamo stvari pod kontrolom, no zapravo si njome odmažemo. Treba se zapitati: “Što ja u ovom trenu i s ovog mjesta mogu učiniti da nešto promijenim?”, a odgovor je najčešće – ništa! – objašnjava psihologinja Maja Vučić.

Više o tome kako se opustiti na odmoru, zaboraviti probleme te kako provesti ugodan godišnji odmor s djecom i na posao se vratiti zadovoljni pročitajte u magazinu Moje zdravlje u prodaji za samo 9,90 kuna.

Čitatelje očekuje i dar - putno pakiranje paste za zube.

U novom broju donosimo i zašto je broj vaginalnih infekcija tijekom ljeta tako velik i vrlo učestao te kompletni vodič kako da spriječite i liječite najčešće ljetne bolesti i tegobe poput viroza, opstipacije, vaginalnih infekcija. Tu je i popis što sve treba sadržavati mala putna ljekarna kako bi mogli bez pomoći liječnika riješiti manje zdravstvene poteškoće.

Dok odmarate u debeloj hladovini zabavite se rješavajući kvizove znanja i naučite nešto novo o zdravim stranama sunca, prehrani, pićima koja dehidriraju te o starenju. Za one koji se ne vesele kolovozu zbog ambrozije tu je velika priča o uspješnoj klimatotalasoterapiji koja pomaže kod simptoma alergija! pročitajte sve o ovoj uspješnoj metodi liječenja i što će sve sadržavati te kako će funkcionirati rehabilitacijski park na otvorenom u sklopu specijalne bolnice Thallassotherapia Crikvenica.

Foto: VLm

Naučite što napraviti u slučaju sunčanice te gdje tražiti liječničku pomoć ako je zatrebate na godišnjem odmoru. Pravo je vrijeme da začinite svoj život spontanošću koja se krije u svima nama samo je potrebno opustiti se i dozvoliti si malo slobode. kada je riječ o prehrani i mršavljenju, rješenje koje će vas oduševiti je pisanje dnevnika prehrane!

Donosimo smjernice za vođenje dnevnika koji dokazano pomaže u mršavljenju te u balansiranju prehrane. Sve što ste uvijek htjeli saznati o industrijskoj konoplji, sada imate priliku saznati.

Donosimo priču o velikom povratku ove svestrane namirnice, recepte za pripremu burgera, kolača i shakea od konoplje. Kako bi nam cijelo ljeto ostali lijepi i zdravi podsjećamo koje sve dijelove tijela treba namazati za potpunu zaštitu. Ne zaboravite ni područja ispod kupaćeg kostima kao i dorzume stopala. O moći prirodne kozmetike razgovarali smo s dr. sc. Striborom Markovićem koji otkriva sve blagodati prirodne kozmetike, sastojke koje bi smjela i ne bi smejla sadržavati te recepte iz bakine riznice za prirodnu njegu cijelog tijela. Ako ste na moru nikakao ne propustite plivati u moru jer plivanje je dobro za zdravlje cijelog organizma.

Sve ovo i još mnogo više u novom broju magazina Moje zdravlje, 23. srpnja uz Večernji list!

>>Ovako izgleda savršeni odmor u Hrvatskoj opisan fotografijom

>>'Na plažu ne idem bez novca, nikad ne znaš dokad će potrajati after'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije