Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjerajte se

Ako želite postići bolji uspjeh na ispitu, morate piti vodu!

učenici piju vodu
Thinkstock
22.02.2014.
u 12:38

Nedostatak vode može ugroziti naš krvni sustav uzrokujući pad krvnog tlaka, kratkotrajni gubitak svijesti zbog nedovoljne prokrvljenosti mozga...

Rezultati novog istraživanja pokazuju da studenti postižu bolji uspjeh na ispitu ukoliko za vrijeme njegovog polaganja piju, vjerovali ili ne, običnu vodu!

Istraživanje predstavljeno na Psychological Society Annual Conference nije ispitivalo razlog zašto pijenje vode poboljšava ocjenu na ispitu, ali znanstvenici pretpostavljaju da je u pozadini nekoliko fizioloških i psiholoških razloga.

Jedan od njih je direktni fiziološki utjecaj hidratacije na sposobnost razmišljanja, dok bi drugi bio utjecaj na smirenje studenata i smanjenje anksioznosti za koju se zna da smanjuje uspjeh na ispitu. Ovo nas uopće ne treba čuditi ako znamo da više od 90% količine krvi – našeg glavnog sistema za prijenos hranjivih materija i kisika – čini upravo voda.

Foto: pixabay

Nedostatak vode može u skladu s tim ugroziti naš krvni sustav uzrokujući pad krvnog tlaka, kratkotrajni gubitak svijesti zbog nedovoljne prokrvljenosti mozga, veću mogućnost nastanka tromboembolijskih komplikacija te slabiju prokrvljenost svih naših organa.

Imajte na umu da dnevni unos tekućine treba biti veći od izlučene količine. Ako niste sigurni je li dnevni unos vode dovoljan, provjerite boju svoje mokraće. Ona treba biti svijetla, gotovo bezbojna.

>>Evo zašto je dobar kofein i ljuta crvena paprika

>>Uz običnu, kokosova voda jedna je od najčišćih. Evo zašto je treba piti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije