Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kruh i voda

Ako imate problema s koncentracijom, možda je u ovome problem

umor
Foto: Thinkstock
22.04.2014.
u 17:30

Voda razblažuje krv pa tako crvena krvna zrnca koja prenose kisik lakše dospijevaju u fine kapilare u mozgu

Voda

Vjerojatno pijete premalo vode. Voda razblažuje krv pa tako crvena krvna zrnca koja prenose kisik lakše dospijevaju u fine kapilare u mozgu. Kisik sagorijeva glukozu u stanicama i tako stvara energiju potrebnu za razmišljanje. Stručnjaci preporučuju dnevno unošenje tekućina od najmanje dvije litre (voda, mineralna voda, zeleni čaj, sok od naranče...).

Raženi kruh

Mozgu, kao organu gladnom energije, potrebno je dovoljno glukoze. Ovaj grožđani šećer nalazi se u ugljikohidratima koje unosimo s kruhom, rižom ili krumpirom. Što su ugljikohidrati složeniji, to sporije ulaze u krv i tako produžuju utjecaj na sive stanice.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Konzumiranje šest manjih obroka je puno bolje od tri glavna obroka dnevno, jer tako će mozak dobiti dovoljno energije. Ipak, mnogi znanstvenici različito tumače ovu činjenicu i skreću pažnju na “variranje inzulina”.

>>Imate li ove simptome? Možda imate sindrom kroničnog umora

>>Podočnjaci su prvi signal koji nam organizam šalje kad postoji neki problem

Komentara 2

CA
Cafa
19:26 22.04.2014.

Imam novu revolucionarnu ideju koja će zavladati svijetom. 10 obroka dnevno. Svi vodeći svjetski stručnjaci se slažu da je pozitivno većinu radnog dana trošiti na pripremu obroka, brojanje kalorija i brojanje čaša vode. Preporuča se i brojanje koraka. Ako ostaneane još nešto vremena navečer, treba ga trošiti na čitanje članaka po internetu kako bi se našli recepti za sutrašnjih 10 obroka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije