Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbacite sve

5 stvari kojima nije mjesto u vašem krevetu

seksi žena
Foto: Thinkstock
27.11.2014.
u 11:44

Za dobar san potreban vam je udoban krevet i malo mira, a kako bi imali idealne uvjete postoji lista stvari kojima nije mjesto u krevetu.

Za dobar san potreban vam je udoban krevet i malo mira, a kako bi imali idealne uvjete postoji lista stvari kojima nije mjesto u krevetu.

Što bi sve trebali izbaciti iz kreveta (i spavaće sobe) donosi The Huffington Post.

1. Mobitel

Mnogo je izgovora zašto mnogi drže mobitel pokraj kreveta, mnogima služi za alarm, želite biti brzo dostupni ako vas netko nazove, volite pogledati što ima na internetu prije spavanja... No, onih razloga zašto mobitel ne biste trebali držati pokraj kreveta je više. Jer, svaki puta kada zazvoni remeti vam san, a problem stvara i samo svjetlo na mobitelu. Umjetno svjetlo mobilnih telefona i drugih elektroničkih uređaja remeti lučenje hormona melatonina zbog čega je teže zaspati. Ostavite mobitel u drugoj sobi, a koristite li ga za alarm pojačajte zvuk.

2. Posao

Osim što umjetno svjetlo na računalima, tabletima i pametnim telefonima na kojima radite remete hormon melatonin koji ima ključnu ulogu u procesu spavanja i budnosti, u spavaćoj sobi stvarate okružje u kojem vaš mozak očekuje rad, a ne spavanje. Oko 80 posto mladih profesionalaca priznaje da radi u krevetu, što oslabljuje mentalno povezivanje spavaće sobe sa spavanjem.

3. Kućni ljubimci

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca spavaju s njima u krevetu, no ne znaju da im i to može poremetiti spavanje. Svaki puta kada se vaša životinjica pomakne i oglasi vi ćete se vrlo vjerojatno probuditi. Prema istraživanju iz 2014. oko 30 posto vlasnika pasa koji dijele krevet s ljubimcem se tijekom noći probudi barem jedanput. Uz sve to, ljubimci sa sobom u krevet donose prljavštinu zbog čega možete imati alergenske reakcije.

4. Hrana

Iako doručak u krevetu zvuči glamurozno, mrvice u krevetu to zasigurno nisu. Hrani nije mjesto u krevetu iz higijenskih razloga, ali i zato jer jedenje u krevetu nije u skladu s rutinom spavanja.

5. Knjige

Stručnjaci za spavanje stalno ističu da bi spavaća soba trebala služiti samo za dvije stvari - spavanje i seks. Ako ste strastveni čitač knjiga, umjesto da se umirujete ostajete budni, a nekad vjerojatno i predugo jer ste samo htjeli završiti još jedno poglavlje. Uzbudljive i intelektualno zahtjevne aktivnosti prije spavanja, među kojima je i čitanje, mogu rezultirati slabom kvalitetom spavanja.

>> Krevet je tako bezveze! 12 komada namještaja kao stvorenih za seks

>> Ovo je najčešća pogreška koju radimo u kupaonici, a nismo je ni svjesni

>> Ovih 10 namirnica nikako ne smijete jesti prije odlaska u krevet

Komentara 2

Avatar Gilgames
Gilgames
12:45 27.11.2014.

Meni je pod 1. da izbacim moju skvo.

Avatar bebz_zg
bebz_zg
12:10 27.11.2014.

6. Nadrkana zena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije