Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kalorijske bombe

5 napitaka kojih se odmah morate odreći

kava
Foto: Thinkstock
05.08.2015.
u 10:32

Poneka pića mogu više naštetiti vašem organizmu od hrane jer sadrže previše šećera

Neka pića mogu više naštetiti vašem zdravlju od hrane i trebalo bi ih izbjegavati u širokom luku. Napitci puni šećera nakupljaju masnoće u vašem tijelu, povećavaju razinu šećera u organizmu i unatoč napornom vježbanju ili dijetama usporavaju vaš metabolizam. Ovo su pića koja više nikad ne bi trebali taknuti ako želite zadržati svoju liniju ili smršaviti:

1. Soda voda. Ova slatka voda radi čudne stvari vašem organizmu; pohranjuje masti u jetri i kostima, povećava vaš obujam struka, ubrzava starenje te uzrokuje karijes.

2. Zaslađeni ledeni čaj. Samo ime govori sve. Ovo piće puno je umjetnih sladila, raznih aditiva i svega drugoga samo ne prirodno hranjivih tvari.

3. Sportska pića. Ako ne trenirate nešto i ne vježbate, dodatne kalorije i šećeri vam nisu potrebni.

4. Energetska pića. Osim što su prepuna šećera, mogu stvoriti i ovisnost. Jedna konzerva energetskog pića sadrži 27 grama šećera i većinu kalorija koje dobijete tim napitkom su zapravo šećeri.

5. Napitci od kave. Ako volite piti kavu, onda si radije sami skuhajte kod kuće jer kave s različitim okusima poput onih s okusom čokolade su zapravo prave kalorijske bombe i sadrže više od 40 grama šećera po šalici.

>> Ovo je hrana koja oštećuje kožu, a jedete je svaki dan

Komentara 10

MO
morlak
11:34 05.08.2015.

"Soda voda" je do sada bila voda s dodatkom ugljične kiseline. Gdje je tu šečer samo autor može znati. Valjda je nešto krivo preveo s interneta!

FA
fakescreen
11:43 05.08.2015.

bez straha! ostala nam voda i alkohol.

FA
fakescreen
11:44 05.08.2015.

bez straha! ostala nam voda i alkohol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije