Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ordinacija.hr

5 najčeščih pitanja koja vas muče o srcu i krvožilnom zdravlju

srce i lustracija
Foto: Thinkstock
30.06.2015.
u 10:04

Donosimo pet pitanja koja ste postavili našim liječnicima u rubrici Halo, doktore! o problemima koji vas muče zbog srca i krvižilnog sustava.

Imam li anginu pectoris? Što znače bolovi u prsima i "oko" srca? Je li preskakanje srca (aritmija) povezana sa štitnjačom?

Samo su neka od najčešćih pitanja koja postavljate na portal Ordinacija.hr,a odgovore na vaša pitanja imaju stručnjaci u rubrici Halo, doktore!

Sumnje na anginu pectoris

Ako na to postoji sumnja, ona se ne može potvrditi samo ultrazvukom srca, već u najmanju ruku treba kompletirati kardiološku obradu, dakle napraviti Holter EKG i ergometriju. Tada bi se  trebalo malo točnije znati u kakvom je stanju Vaše srce, kakav Vam je puls i arterijski tlak. Na temelju tih pretraga (i ostalih laboratorijskih nalaza) nadležni kardiolog odlučuje trebate li i koje lijekove i trebate li ići na nekakvu daljnju obradu.

Odgovore na ostala pitanja vezana za srce i krvožilni sustav potražite u rubrici Halo, doktore!

>>Je li moj penis normalan?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije