Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
može se

5 načina da budete sretni na poslu iako imate malu plaću, lošeg šefa...

kolege u uredu
Foto: Thinkstock
24.03.2015.
u 10:07

Ako imate lošeg šefa, malu plaću, "neljudske uvjete" na poslu i sl., teško je i pomisliti da u takvom okruženju možete biti opušteni.

Svako jutro ista priča... Spremate se i osjećate grč u želucu jer morate ići na posao?

Ako radite, vjerojatno više vremena provodite na radnom mjestu nego u svom domu, s obitelji ili prijateljima.

Stoga je vrlo bitno da se u radnom okruženju osjećate ugodno ili da barem na posao ne morate ići s grčem u želucu. Ako imate lošeg šefa, malu plaću, "neljudske uvjete" na poslu i sl., teško je i pomisliti da u takvom okruženju možete biti opušteni. Kako to postići? Portal TOI donosi savjete koji bi trebali pomoći da nam posao ne stvara baš toliki stres.

1. Jedite vani

Zaboravite na obroke koje pripremate kući i jedete ih na svom radnom mjestu. Iskoristite vrijeme za pauzu i izađite vani s kolegama. To je dobar način da se povežete s njima i malo promijenite okolinu.

2. Budite optimistični

Kakve god imali probleme ili poteškoće na poslu, oni neće nestati u tren oka. Zato je bitno da budete optimistični i date si dovoljno vremena. Nemojte se prepuštati negativnim mislima.

3. Promijenite stavove

Ma koliko god bili nesretni na tom radnom mjestu, pokušajte na to gledati iz druge perspektive. Dok mnogi pokušavaju pronaći bilo kakav posao, vi bar imate svoj. Izvucite iz toga najviše što možete. Imajte na umu da će svako radno mjesto donijeti neka nova znanja i iskustvo.

4. Poštujte kolege

Biti timski igrač u radnom okruženju je pola posla. Budite dobri s kolegama, čak i ako se osobno s njima ne biste družili izvan radnog vremena.

5. Uzimajte pauze

Dan ćete lakše "izgurati" ako uzimate pauze svakih sat vremena po 15 minuta. Mnogi će pomisliti kako je to nemoguće na njihovu radnom mjestu, ali možda ste pod stresom baš i zbog takvih razmišljanja. Obavite dio posla, uzmite pauzu, prošetajte se, protegnite noge...

>>'U Hrvatskoj moraš biti kreativan kako bi preživio'

Komentara 4

MA
marina7
11:21 24.03.2015.

Da mi je znati tko piše ovako "pametne" naputke i da li uopće itko prije objave ovakvog teksta to pročita? Znam da treba ispuniti stranicu, ali ovakvi tekstovi da nisu smiješni bili bi tužni. Jer inače u nezdravim radnim okolinama i s plaćama s kojima ne možete preživjeti pola mjeseca, šefovi jedva čekaju da koristite anti stres pauze, prošetate i priuštite si ručak vani. I pri tome su vrlo susretljivi i empatični za vaše probleme. Dapače, to je jedan od članaka Ugovora o radu koji su vam sastavili prilikom zapošljavanja i vi ste to potpisali. Zanima me, da li "novinari" dobivaju plaćene ovakve tekstove?

TR
trunjo
10:47 24.03.2015.

nemojte jesti hranu od kuće-izadjite van sa kolegama na gablec!!!--Sa kojim parama i koliko bi mi ostalo na kraju mjeseca da idem na "gablec"svaki dan....Uzimajte pauze svakih sat vremena po 15min!!!! Pa pobogu gdje ovaj autor teksta živi....znaći u 8 radnih sati to bi bilo cca7x15min=100min tj 1,5sat ugrubo....koja firma dopušta 1,5h pauze dnevno molim VL da mi odgovori ra pošaljem CV(uredi državne uprave i sl. su isključeni jer tamo ne mogu ni prismrditi od raznih uhljeba)

NE
nepoznatinetko
11:01 24.03.2015.

Jedite vani iako imate malu plaću, a loš šef sigurno će tolerirati pauze svakih sat vremena. Promijenite stav, dugovi i mobbing su valjda isto samo u glavi. Ili jednostavno postanite novinar, očito svatko može dobiti taj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije