Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za blistav osmijeh

5 jednostavnih načina da sami izbijelite svoje zube

osmijeh
Foto: Thinkstock
21.11.2014.
u 11:11

Nedavno provedeno istraživanje na portalu Match.com, otkrilo je da 71 % žena stječe dojam o muškarcu prema njegovim zubima.

Održavanje higijene usne šupljine nije samo bitno zbog zdravlja.

Blistavi osmijeh prvo je što će ugledati nova osoba koju upoznajete, a često može igrati i ulogu kod zapošljavanja, pokazala su istraživanja.

Nedavno provedeno istraživanje na portalu Match.com, otkrilo je da 71 % žena stječe dojam o muškarcu prema njegovim zubima, piše Men`s Health

Da bi zubi ostali blistavi i lijepi postoje razni proizvodi na tržištu i tretmani za izbjeljivanje. Ali možete se poslužiti i ovim "trikovima" u svom domu. Uz ove jednostavne i svakodnevne navike možete lakše doći do blistavog osmijeha.

1. Redovito mijenjajte četkicu

Četkicu treba zamijeniti novom svaka tri mjeseca ili ranije ako izgleda "istrošeno".

2. Četkajte jezik

Prilikom paranja zubi ne smijemo zaboraviti i na jezik. Iščetkajte ga pri svakom pranju zubi kako biste se riješili naslaga. Jezik akumulira bakterije koje s vremenom mogu uzrokovati promjene boje na jeziku i zubima. 

3. Isperite s jabučnim octom

Iako nema tako veliku ulogu u samom izbjeljivanju zubi, ispiranje usne šupljine s jabučnim octom pomoći će u odražavanju zdravlja. razrijedite s vodom u omjeru 2/1 i zadržite u ustima oko minute, zatim ispljunite.

4. Jedite sirovo voće i povrće

Jedite što više sirovog, hrskavog voća i povrća. osim što je dobro za vaše zdravlje, dobro je i za zube. Orašasti plodovi, sirova mrkva, jabuke i cvjetača pomoći će u održavanju čistoće zubi i uklonit će plak koji može lako uzrokovati karijes.

5. Isperite s vodom nakon što pojedete agrume

Iako su odličan izvor vitamina C, agrumi sadrže kiselinu koja oštećuje zubnu caklinu. Ako je caklina oštećena lakše će poprimiti žučkastu boju od hrane i pića. Zato ne dozvolite da vas to navede da se odreknete agruma, jednostavno usnu šupljinu nakon jela isperite vodom.

>>Nema lijepog lica bez lijepog osmijeha, poručuju stručnjaci

>>Koju je hranu poželjno jesti za zdravlje usne šupljine?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije