Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukusno i zdravo

4 razloga da u prehranu čim prije uvrstite i kefir

kefir
Davor Puklvec/PIXSELL
20.10.2014.
u 09:10

Proizvodi se od kefirnih gljivica, odnosno kombinacije korisnih bakterija i gljivica te predstavlja značajan izvor kalcija i vitamina B kompleksa

Kefir, mliječni proizvod podrijetlom s Kavkaza, nadaleko je poznat po svojim blagotvornim svojstvima te slovi kao eliksir dugovječnosti.

KORIST Proizvodi se od kefirnih gljivica, odnosno kombinacije korisnih bakterija i gljivica te predstavlja značajan izvor kalcija i vitamina B kompleksa (produkt kvasca kefira).

Ovaj napitak, lagane i kremaste strukture i kiselkasto osvježavajućeg okusa, regulira razinu glukoze u krvi, smanjuje krvni tlak, razinu štetnog LDL kolesterola i pomaže u reguliranju probave.

PRIMJENA

Redovnom konzumacijom kefira osigurat ćete zdraviju crijevnu mikrofloru, spriječiti probleme probavnog trakta (razvoj kandide, trovanje hranom...) i omogućiti lakšu probavu laktoze mlijeka (posebno važno kod osoba intolerantnih na laktozu). Kako bi upotpunili djelovanje kefira, svoju prehranu obogatite dodatnim unosom prebiotika iz povrća i žitarica.

>>6 supernamirnica koje baš i nisu super: Mogu izazvati artritis i probleme sa štitnjačom

>>8 namirnica od kojih ćete biti još više gladni

>>VIDEO Jedite kupus i sačuvajte zdravlje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije