Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

3 najčešće pogreške koje rade roditelji

Roditelji i djeca, mama
Foto: Thinkstock
16.04.2014.
u 10:40

Roditelji bi se trebali zaustaviti i baviti se djecom jer nas ona trebaju sada, a ne tek onda kada se riješimo svih ostalih obaveza!

Odgoj djeteta nije lak zadatak.

U čemu roditelji najčešće griješe? Donosimo vam tri pogreške koje možete promijeniti.

1. Često ne čuju ono što im djeca poručuju (primjerice, kod odabira srednje škole i fakulteta), pa postupaju po principu: “Ja znam što je najbolje za tebe i učinit ćeš ono što ja kažem”.

2. Katkada mnogo očekuju u vezi sa školskim uspjehom, pa nastaju problemi ako ga dijete iz bilo kojeg razloga ne može postići.

3. Danas je možda najveći problem što roditelji provode premalo vremena s djecom, pa je tužna istina da mnogi jedva poznaju vlastito dijete.

Kao posljedica javlja se grižnja savjesti i materijalna “naknada”, tako da imamo puno djece koja imaju sve, od najnovijeg mobitela do skupe odjeće, ali im nedostaju roditelji.

Roditelji bi se trebali zaustaviti i baviti se djecom jer nas ona trebaju sada, a ne tek onda kada se riješimo svih ostalih obaveza!

>>Kako od djeteta stvoriti uspješnog čovjeka? Domaća zadaća za roditelje u 8 koraka

>>Što napraviti kad dijete vrišti iz petnih žila? Probajte ovo

>>Roditelji, oprez! Ovo je osam stvari koje radimo, a mogu ugroziti našu djecu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije