Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popularni tretmani

10 koraka kojima ćete “izbrisati” deset godina

botox ilustracija (1)
Tomislav Miletic/PIXSELL
05.02.2013.
u 21:00

Kozmetička industrija svake godine zgrće milijarde, a čak je ni recesija nije ugrozila. Modernih metoda ima napretek, no njega bi trebala biti stalna.

Pomodarstvo, hir ili želja za mladolikim i njegovanim izgledom dio su života podjednako i žena i muškaraca. Kozmetička industrija svake godine zgrće milijarde, a čak je ni recesija nije ugrozila. No, čarobne pomade sve više zamjenjuju novi tretmani za pomlađivanje koji su – barem ih tako promoviraju – kraći korak od onoga koji podrazumijeva kirurški zahvat. Efekti su, dakako, kraći, no i iznosi novca koje valja izdvojiti bitno su manji.

Važno sačuvati mimiku

Među popularnim tretmanima je punjenje bora vlastitim masnim stanicama. Čiste matične stanice umeću se u bore na licu. Učinak traje 4-5 godina, a rezultat je pomlađeno lice s očuvanom mimikom. Pomlađivanje laserskom elektroakupunkturom rješava lokalne pojave bora bez neugode te usporava starenje. Laserskim liftingom tretira se područje lica, vrata i dekoltea, a time se stimulira stanice kože, jača njihova otpornost i pojačava sinteza kolagena.Vrlo popularna PRP-metoda učinkovita je u brisanju strija i ožiljaka, a koristi krvnu plazmu. Najučinkovitija je za pomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka, smanjivanje bora, ožiljaka, pora, strija i podočnjaka. Fileri su dostojna zamjena za skalpel, no za konačan učinak potrebno je strpjeti se berem šest mjeseci nakon aplikacije. 
Mezolift je među najtraženijim nekirurškim metodama pomlađivanja jer u kožu dovodi tvari koje stimuliraju proizvodnju kolagena, elastina, fibronektina te hijaluronske kiseline, odgovorne za svjež izgled kože. Primjenjuje se već u tridesetima.

Masaža je sjajan lijek protiv bora. Njome se poboljšava cirkulacija, skidaju mrtve stanice...
 – Masaža lica i vrata izrazito je korisna i dobra. Pomaže skidanju mrtvih stanica kože i njezinu čišćenju, poboljšava cirkulaciju, koja omogućava da se koža hrani, smanjuje mogućnost nastanka bora te koža masažom postaje elastična i sjajna.

Dobra i besplatna masaža

Redovitom masažom lica i vrata stvara se odličan subjektivni osjećaj a u organizmu se potiče stvaranje hormona sreće – endorfina. Za vidljive rezultate potrebno je desetak masaža. Jedna masaža traje dvadesetak minuta, a cijena joj je 80 kuna. Osim čitavog niza tretmana koji se nude u salonima i klinikama, tu je i dobra stara te provjerena metoda masaže lica kojom se vraća tonus i prokrvljenost kože.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije