navigacija moj vecernji

Recept: Pernati umak s tijestom

Pretplatnica Tina Sović poručuje: Fino jesti bez glavobolje!

Recept: Pernati umak s tijestom

Foto: Večernji list

Namirnice za pripremu jela:

- 4 kom pilećih ili purećih prsa bez kosti

- tikvice

- patlidžan

- mrkva

- paprika

- rajčica

- peršun

- maslac

- vegeta

- papar

- chilli u prahu

- luk

- češnjak

- malo šafrana

- crvena paprika slatka

- vino crveno

- domaći njoki (svježi ili zamrznuti)

Način pripreme jela:

Očistimo glavicu luka i tri režnja češnjaka (domaće), narežemo, ne presitno, popržimo na maslacu i dodamo crvenu slatku papriku da poprimi crvenkastu boju. Narežemo pileća prsa na prutiće i stavimo pirjati. U međuvremenu narežemo tikvice, papriku i patlidžan na kockice, mrkvu na kolutiće, rajčicu ogulimo i narežemo na četvrtine i nakon 10-ak minuta pirjanja mesa, pomiješamo i pustimo sve zajedno da se u vlastiton soku kuha.

Nakon 30 minuta dodamo vegetu, papar, malo chilija u prahu i, po želji, malo crvenog vina. Na samom kraju dodamo malo šafrana u prahu i svježe narezanog peršina, začina po želji. Domaće njoke napravimo od bračna, vode i krumpira taj dan ili ako smo ih imali zamrznute, stavimo u kipuću slanu vodu da se kuhaju. Kada su gotovi, ocijedimo ih i stavimo malo popržiti na maslac da se ne lijepe. Kao salata može zelena, ali i ne mora zbog povrća koje je u umaku. Priprema jela traje oko 45 min.

Dobar tek svima želi pretplatnica Tina Sović iz Zagreba!

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi

Komentari

Registracija