Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Recept: Pernati umak s tijestom

pernati umak s tijestom
Večernji list
04.02.2010.
u 12:01

Pretplatnica Tina Sović poručuje: Fino jesti bez glavobolje!

Namirnice za pripremu jela:

- 4 kom pilećih ili purećih prsa bez kosti

- tikvice

- patlidžan

- mrkva

- paprika

- rajčica

- peršun

- maslac

- vegeta

- papar

- chilli u prahu

- luk

- češnjak

- malo šafrana

- crvena paprika slatka

- vino crveno

- domaći njoki (svježi ili zamrznuti)

Način pripreme jela:

Očistimo glavicu luka i tri režnja češnjaka (domaće), narežemo, ne presitno, popržimo na maslacu i dodamo crvenu slatku papriku da poprimi crvenkastu boju. Narežemo pileća prsa na prutiće i stavimo pirjati. U međuvremenu narežemo tikvice, papriku i patlidžan na kockice, mrkvu na kolutiće, rajčicu ogulimo i narežemo na četvrtine i nakon 10-ak minuta pirjanja mesa, pomiješamo i pustimo sve zajedno da se u vlastiton soku kuha.

Nakon 30 minuta dodamo vegetu, papar, malo chilija u prahu i, po želji, malo crvenog vina. Na samom kraju dodamo malo šafrana u prahu i svježe narezanog peršina, začina po želji. Domaće njoke napravimo od bračna, vode i krumpira taj dan ili ako smo ih imali zamrznute, stavimo u kipuću slanu vodu da se kuhaju. Kada su gotovi, ocijedimo ih i stavimo malo popržiti na maslac da se ne lijepe. Kao salata može zelena, ali i ne mora zbog povrća koje je u umaku. Priprema jela traje oko 45 min.

Dobar tek svima želi pretplatnica Tina Sović iz Zagreba!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije