Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanovi za siromašne

Živjet će u kućicama, blizu i trgovački centri, ali do grada ima...

\'karane_nnn_pod_080211\'
Sergej Novosel/VLM
09.02.2011.
u 10:30

Lokacija je za gradnju kuća u nizu za 18 socijalno ugroženih obitelji na mjestu društvenog doma u Karanama, na periferiji. U gradu to smatraju dobrim

Za nekoliko godina 18 će križevačkih obitelji promijeniti adresu stanovanja jer počinje gradnja socijalnih stanova. Projekt stambenog zbrinjavanja socijalno ugroženih obitelji najavljen je lani naručivanjem projekata, a već u ovogodišnjem proračunu za to je osigurano oko 900.000 kuna.

To je po GUP-u

– Našli smo model da napravimo nekoliko manjih kućica u nizu, s po tri stana, ukupno 18 stanova. No, ne bismo ih gradili odjednom, sad pokrećemo postupak za prvu fazu gradnje, za prva tri stana već ove godine – rekao je na prvom svom ovogodišnjem kolegiju gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. On je pozdravio projekt koji je razradila i stručna suradnica za javnu nabavu i graditeljstvo u gradskoj upravi Ljiljana Stojsavljević-Križan, a koji predviđa da se grade kućice.

– Po GUP-u tamo su mogući samo obiteljski objekti, ne veliki stambeni, pa smo išli na kućice s po tri stana – prizemljem, prvim katom i potkrovljem – istaknula je ona, najavivši da slijedi postupak javne nabave. No, najbitnije, sama lokacija na kojoj će siromašne obitelji ili pojedinci naći krov nad glavom, neobična je – ovo socijalno naselje bit će u prigradskom naselju Karane, blizu Kernove ulice, u produžetku Tesline, tj. na terenu gdje je sad društveni dom.

Ipak povoljno

To je nekoliko kilometara od središta, što znači da će siromašnim stanarima, koji si zacijelo ne mogu priuštiti automobil (a javni prijevoz ne postoji), biti problematično dolaziti do posla, škole, dućana i ostalih usluga u samom gradu.

– Smatramo da je to povoljna lokacija jer je u blizini Poslovne zone u Teslinoj ulici, gdje su poslovni i trgovački centri – spremno odgovaraju iz ureda gradonačelnika, propustivši nam replicirati nije li bila moguća i neka druga lokacija, poput prostora bivše vojarne, gdje se također najavljuje gradnja malih stambenih zgrada. Sami Karanci navodno se slažu s lokacijom, a stari društveni dom kompenzirat će im se prostorom u sastavu novog naselja.

 

Komentara 1

YO
yocko
18:22 11.02.2011.

idu izbori, pa se nekaj mora pisati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije