Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najmlađim zagrepčanima

Za igrališta i parkove 23 milijuna kuna. Evo koja se uređuju u 2015.

dječje igralište
Foto: Jakov Novak
1/2
21.04.2015.
u 16:42

U Maksimiru su predvidjeli novac ne samo za dječja nego i sportska igrališta, najviše novca za uređenje dječjih parkova i zelenih površina potrošit će se u četvrti Gornja Dubrava

Za uređenje zagrebačkih igrališta i zelenih površina u jedanaest gradskih četvrti – u užem i širem središtu grada – u ovoj godini izdvojit će se nešto više od 23 milijuna kuna.

Najmanje u Podsljemenu

Iznos je to predviđen planom malih komunalnih akcija, od čega je najviše novca osigurano u budžetu Gradske četvrti Gornja Dubrava, a najmanje u četvrti Podsljeme, u kojoj je za tu stavku namijenjeno 679 tisuća kuna. Od spomenutog iznosa u Podsljemenu nešto više od sto tisuća kuna potrošit će se na uređenje igrališta Nad Tunelom, dok je lani u toj gradskoj četvrti od ukupno jedanaest obnovljeno pet igrališta – u Dedićima, Šestinama, Klinovcu, Vidovcu i Popovcu.

– U tijeku je i izrada idejnog projekta šetnice s parkom, igrališta i vau-vau parkom, koji bi se gradio na velikoj parceli-trokutu u Šestinama, za što je izdvojeno 20 tisuća kuna. Parcelu je grad kupio prije 15 godina za 2,7 milijuna kuna – kaže Krešimir Kompesak, predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme.

Problem je i sigurnost

U sanaciju će i igralište u parku Glogovac, a u planu je u četvrti Gornji Grad Medveščak gradnja novog igrališta predviđenog u Ulici Jakova Gotovca između kućnog broja 4 i 6, kao i uređenje dječjeg igrališta na livadi Cmrok za što je u planu komunalnih akcija osigurano 376 tisuća kuna.

Foto: Jakov Novak

– Ima lijepih novih parkova, ograđeni su, imaju podnu zaštitu i zanimljivih elemenata. Moglo bi, naravno biti i bolje, ali i ovako nije loše. Naš park na Svačićevu trgu su lijepo uredili – zadovoljan je Marko Curman, otac djevojčice s kojom redovito odlazi u park u četvrti Donji grad.

Parkovima nedostaje više sprava, i to uglavnom za najmlađu djecu, do dvije godine

Najviše izdvojenog novca za uređenje parkova u Dubravi nužno je i opravdano - mišljenja su to tamošnjih stanovnika.

– Mislim da su parkovi lijepo uređeni, ali mi fali elemenata za mlađeg sina, djecu do dvije godine. Problem je i sigurnost. Iako postoje ograde, što je u redu, zna se dogoditi da se vrata na zatvore. Parkove u Dubravi trebalo bi preurediti – kaže Kristijan Orešić koji s Adrijanom i Marinom voli dolaziti u Milčecov park na Trešnjevci i Maksimir.

U gradskoj četvrti Maksimir igrališta će se tijekom ove godine urediti u VIII. Požarinje, u Bijeničkoj 97, Švarcovoj, Vinecu 1. Uz dječja igrališta novac u toj gradskoj četvrti predviđen je i za uređenje sportskog igrališta i to u Melinišću i Bijeničkoj. Kako je predviđeno, u toj će se gradskoj četvrti za 105 tisuća kuna u Švarcovoj ulici iza Doma zdravlja urediti površina za pse.

Komentara 4

ZA
#zagi/
23:40 21.04.2015.

Vrapce-Podsused nema plana za 2015 g.,a 5. je mjesec pa kad misle napraviti taj plan,mozda na kraju godine usvoje gospoda plan za uredenje parkova.Pa cemu sluze onda ti kaj predstavljaju nasu cetvrt?????

TH
than
01:33 22.04.2015.

Bas lijepo, a drekeci od peseka. Tu nema nista... U prosjeku manje od jedne kazne dnevno. A djeca se igraju, secu.... Ovi parkovi i igralista kao da su za peseke pravljeni, a ne za djecu.

RU
RupertMelkus
11:35 22.04.2015.

Djeca su ograđena, a ostatak parka koriste cucki. Imaju veća prava nego ljudi. Cijeli grad je posran i popišan. Užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije