Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Za bolji život 
u četvrti osnovat 
će desetak povjerenstava Novi zagreb – zapad

27.09.2010., Zagreb - Vrisnicka ulica kod OS Bartola Kasica fotografirana iz smjera juga. Na tom dijelu ulice postavljeni su stupici koji prijece parkiranje automobila, ali nogostup je uzak te se pjesaci na njemu jedva mogu mimoici. Roditelji koji pustaju
14.11.2014.
u 19:39


Naselje ulazi u 21. stoljeće, gradi se glavni kolektor za kanalizaciju

Nezadovoljstvo, koje se godinama nakupljalo među stanovnicima ruralnog djela Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad zbog nedostatka osnovne infrastrukture, a koje je na kvartovskoj tribini Večernjeg lista održanoj u veljači došlo do izražaja, nije nestalo.

Naime, već godinama se sporo radi na problemu odvodnje u nekim dijelovima četvrti pa stanovnici većinom slušaju prazna obećanja.

Gradnja kolektora

No oni i dalje žive, kako sami kažu, kao građani drugog reda u 21. stoljeću. Ipak, stvari su se pomakle za stanovnike Hrvatskog Leskovca, u čijem se susjedstvu upravo gradi glavni kolektor, a nakon toga će se dodatno uređivati i ulice. Kako bi takvih projekata bilo više gradska je četvrt odlučila u prosincu osnovati desetak povjerenstava u kojima će sjediti stručnjaci, vijećnici te članovi udruga kako bi bili u stalnoj komunikaciji s građanima.

- Tako ćemo rješavati pitanja raznih prevencija usmjerenih prema mladeži, konzultiranja vezana uz EU projekte, socijalna pitanja i drugo - rekao je novoizabrani predsjednik Vijeća četvrti Željko Fiolić, koji je na tom mjestu zamijenio Miju Krištića. Dodao je kako je četvrt tek preuzeo no da je već odradio nekoliko sastanaka u Gradu kako bi se pokrenulo rješavanje mnogih problema.

Ništa od stupića u Hrašću

Ipak, loše vijesti stižu stanovnicima Hrašća koji se već četiri godine bore za stupiće u centru mjesta. Stupiće, koji su im obećani na kvartovskoj tribini, neće dobiti.

- Na žalost, unatoč tome što su osigurana sredstva od strane GČ i izdano je rješenje za postavljanje stupića, nije proveden postupak javne nabave, tako da se ove godine stupići neće postaviti, a ni autobusna kućica - rekao je Fiolić.

Stanovnici su, kako bi stupiće dobili, čak izbrojali da ih treba točno trideset kako bi spriječili parkiranje.

- Taj je dio divlje parkiralište koje služi onima koji idu u pekaru, lokalni kafić ili u dućan - žale se stanovnici i dodaju da je tijekom godina tamo stradalo dvoje djece.

- Zar je potrebno da netko pogine da bi se počele rješavati stvari - pitaju.

Možda ipak ulice u njihovoj četvrti budu na redu za asfaltiranje i uređenje u 2015. godini, o čemu Vijeće upravo raspravlja. Određuju se prioriteti i slaže proračun za narednu godinu, a detalji će se znati tek u veljači kada se izglasa plan.

- Većina nogostupa i pješačkih staza u četvrti staviti će se u projektiranje za 2015. - rekao je Fiolić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije