Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Uređenje parkova i igrališta je prioritet, a uređeno i sedam ulica

Kvartovska tribina Sesvete
Dalibor Urukalović/PIXSELL
20.11.2014.
u 11:00


Uređenje parka na Novoj cesti 4 već nekoliko puta brisano iz plana

Uređenje dječjeg parka na Trešnjevačkom trgu, za koje je tehnička dokumentacija plaćena iz budžeta Plana malih komunalnih akcija, a radovi iz gradske blagajne, projekt je na koji su najviše ponosni u gradskoj četvrti Trešnjevka-sjever.

Upravo je uređenje, održavanje i očuvanje zelenih površina na području četvrti prioritet i u idućem razdoblju uređenja Trešnjevke-sjever.

Realizirali do 90 posto

– Plan je i dalje nastaviti pomagati u uređenju igrališta u vrtićima, osnovnim školama i gimnazijama na našem području, naravno u skladu s našim mogućnostima. S obzirom na opću situaciju, zadovoljan sam realizacijom i, ako nas do kraja godine posluži vrijeme, male komunalne akcije mogle bi biti realizirane i s više od 90 posto – rekao je Ivan Butorac, predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka-sjever.

Rješavanje prometnog problema najteža je zadaća ove gradske četvrti, a ideja je potrošiti što manje novca.

– Postojeću infrastrukturu maksimalno optimiziramo uz minimalna sredstva koja su potrebna za novu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju. Ove godine uredili smo područje MO Nikola Tesla, za sljedeću godinu planiramo MO Pongračevo i Ljubljanica, a do kraja mandata se nadam i cijelu Trešnjevku-sjever – obećao je Butorac. Ipak, u ovoj gradskoj četvrti ni nakon sedam godina nije uređen dječji park na Novoj cesti 4, a ta je akcija već dva puta brisana iz malih komunalnih akcija.

– Uređenje toga igrališta brisali smo zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa i nemogućnosti upisa vlasništva Grada Zagreba.

Dvorana u Rudešu

Želimo da se ovo napokon okonča kako bismo znali možemo li računati na ovu lokaciju ili ne, a ako sudska odluka bude u korist grada, da možemo odmah aktivirati sredstva za realizaciju te akcije – kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka-sjever.

I dok je u posljednja tri mjeseca na području četvrti uređeno sedam ulica, plan je za iduću godinu napokon dočekati uređenje dvorane u sklopu mjesne samouprave Rudeš u kojoj trenira velik broj djece.

– To je akcija koju možemo riješiti u suradnji s Gradom Zagrebom jer to premašuje iznos kojim raspolaže četvrt. Vjerujem da ćemo pronaći rješenje jer već na primjeru primjeru Trešnjevačkog trga pokazano je da s Gradom možemo puno toga riješiti – poručio je Butorac.

Komentara 1

ZA
zambezi
08:27 02.12.2014.

Da li netko moze doci pogledati u kakvom katastrofalnom stanju izgleda asfalt u Bijeljinskoj ulici koji je stavljen jos 1973 uz participaciju stanara i od tada je prekopana i pokrpana x puta. Odvodni kanali vise ne odvode vodu do sahtova jer vise u suprotnom smjeru. A i javna rasvjeta je losa ,ima 5 rasvjetnih tijela,a na na sredini ulice nema nista. Hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije