Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Uređen dječji park u Vrbanićevoj, mačke će odvratiti i ogradom

kvartovska tribina Donji grad
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
14.11.2014.
u 20:13

Pod kontrolu su stavili i mačke koje su se skupljale u parku

Dječje igralište u Vrbanićevoj, koje je stanarima okolnih zgrada već godinama trn u oku zbog mačaka lutalica koje se u njemu skupljaju i djeci ne daju blizu, potpuno je uređeno, a postavljena je i ograda ne bi li mačke odvratili od posjeta.

Park za pse

Udruga SOS za mace, u suradnji s Gradskim uredima za poljoprivredu i izgradnju grada, radi na njihovu veterinarskom zbrinjavanju te se mačke steriliziraju, odnosno kastriraju i drže pod zdravstvenim nadzorom.

Tako je dugogodišnji problem koji je isplivao na tribini "Želite li bolji kvart?" u GČ Donji grad riješen, no novoizabrani predsjednik Nedjeljko Gojo poziva stanare da ne ostavljaju hranu koja mačke privlači. Vijeće gradske četvrti ovaj je tjedan izglasalo i rebalans plana malih komunalnih akcija za 2014. da bi novac koji im je dodijeljen iz gradskog proračuna, a koji bi propao jer radovi nisu počeli na vrijeme, usmjerili u druge projekte.

– Do kraja godine započet će asfaltiranje Tvrtkove ulice i zapadnog dijela Marulićeva trga – rekao je Gojo. Gotova je i projektna dokumentacija uređenja starog dječjeg igrališta između Kačićeve, Primorske, Klaićeve i Deželićeve, u sklopu kojeg bi bio i park za pse, pa je na Uredu za izgradnju da u sljedećoj godini raspiše natječaj i pokrene radove.

Uređenje Primorske ulice

Nakon što su hortikulturno uredili okoliš oko školskog kompleksa u Križanićevoj, izrađena je i projektna dokumentacija od 20 tisuća kuna za novu rasvjetu oko igrališta. Riješi li se do kraja 2014. sva dokumentacija i ishode dozvole, počet će se uređivati i Primorska ulica.

– Ako se dotad dozvole ne riješe, uređenje počinje odmah na početku 2015. – kaže pročelnik Ureda za izgradnju Dinko Bilić. Najavljena je i rekonstrukcija uređenja spomenika kralju Tomislavu na Tomislavcu, iako još nije raspisan natječaj za izvođače radova. Krenut će očito tek dogodine, dok će do kraja 2014. na ledini kod Umjetničkog paviljona biti veliko klizalište u povodu adventa.

Komentara 1

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:42 16.11.2014.

Meni nisu macke lutalice trn u oku, nego oni koji stjeraju macke na ulicu ili svoje ne kastriraju i mace se nekontrolirano razmnozavaju...puno njih vole svoje zivotinje dok ne kostaju novce, ali kad se radi o sterilizaciji macu van naa ulicu....zato moj respekt organizacijama koje brinu i sterilizuraju mace....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije