Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

U ožujku kreće obnova Ljubinkovac stuba

Ljubinkovac stube
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
11.11.2013.
u 14:30

Donosimo još odgovora na pitanja koja su postavljena na Kvartovskoj tribini za GČ Gornji grad - Medveščak

 Donosimo još odgovora na pitanja koja su postavljena na Kvartovskoj tribini za GČ Gornji grad - Medveščak

1. Koje su sve stube, a u našoj ih četvrti ima dosta, u planu uređenja i kada?

Alan Ordulj: Trenutačno se izrađuje projektna dokumentacija za stube Ljubinkovac, Svibovac, Magdićeve i Vinka Mandekića. Ta će projektna dokumentacija biti završena sredinom veljače, nakon čega će se krenuti u njihovu obnovu. Uređenje tih stuba financirat će se iz programa malih komunalnih akcija. Za sve ostale stube koje zahtijevaju veće zahvate zadužen je gradski Ured za izgradnju grada koji će, nakon što primi zahtjeve za uređenje određenih stuba, najprije također morati izraditi projektnu dokumentaciju i onda početi s radovima.

2. Hoće li se i kada urediti sportska dvorana za učenike Škole za medicinske sestre u Mlinarskoj?

Božica Šimleša: Sportsku dvoranu Medicinska škola u Mlinarskoj dijeli s Osnovnom školom Ksavera Šandora Gjalskog. Nismo zaboravili na dvoranu, njezino je uređenje u planu. Čak smo taj projekt prijavili na natječaj Europske unije zbog zahtjevnosti radova na tom dijelu zbog strma terena. Bit će gotova za otprilike četiri godine iako nam je u interesu da je završimo i znatno prije. Uostalom, za tu školu plaćamo najam jer ona nije u vlastitom prostoru. Ured za obrazovanje i šport Grada Zagreba ima u planu urediti sve škole do 2022. godine.

3. Osnovnoj školi Jabukovac najprije je potvrđeno da je iz malih komunalnih akcija odobren novac za zamjenu dotrajale stolarije, prozora i vrata, no do danas taj novac nismo dobili. Što je s tim, hoćemo li ga i kada dobiti?

Luka Šimurina: Vijeće gradske četvrti primilo je taj zahtjev za sanaciju stolarije, no nakon javne nabave u postupku nadmetanja ponuđen je znatno veći iznos nego je to u početku bilo predviđeno. Uostalom, Vijeće gradske četvrti više neće uređivati škole, sada tu obvezu preuzima gradski ured.

4. Tri glavne park-šume, Kraljevec, Zelengaj, Tuškanac, imale su prekrasne staze s klupama, prekrivene šljunkom, a sada su potpuno devastirane. Hoće li se one urediti?

Emil Tuk: Tuškanac je nedavno i uređivan, šume su u programu uređivanja, staze se konstantno uređuju. Ako građani primijete devastacije i nagrđivanje, molim da obavijeste ured kako bismo znali reagirati, ali spriječiti eventualne propuste i kako bismo to dodatno uredili.

5. U Mjesnoj zajednici Kraljevec uređuje se pločnik, a već i običnom laiku na prvi pogled jasno je da se negdje pogriješilo. Naime, ne može se prolaziti, nema rubnjaka, nego se samo proširila cesta. Sada se radi drugi dio pločnika koji pak počinje od polovine ulice, a ne od njezina početka pa se ne može proći do dječjeg igrališta. Hoćete li izaći na teren prije nego što radovi završe i shvati se da se mora početi s novim uređenjem?

Alan Ordulj: Već ovaj tjedan poslat ćemo ekipu na teren da izvidi situaciju. Za te radove sklopljen je ugovor sa Zagrebačkim cestama i, ako je nešto krivo moramo na vrijeme znati da to odmah ispravimo i reagiramo.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije