Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj nepropisnom parkiranju?

U Majstora Radonje stiže znak zabrane zaustavljanja

27.2.2015.,Zagreb -  Stanari Srednjaka s velikom mukom prelaze krizanje ulica Majstora Radonje i ulice Srednjaci zbog parkiranih automobila uz zebru. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
01.04.2015.
u 10:15


Ured za izgradnju reagirao na molbe stanara zbog nepregledne zebre

Dobra vijest stiže za roditelje i djecu koji svakodnevno na stotine puta prijeđu zebru na križanju Ulice Srednjaci i Ulice Majstora Radonje, a koji su se na kvartovskoj tribini za gradsku četvrt Trešnjevka - jug žalili na nepreglednost zbog automobila koji su parkirani odmah uz pješački prijelaz.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju donijeli su rješenje o postavljanju prometne oznake zabranjenog parkiranja i zaustavljanja.

– Ovim rješenjem nastoji se spriječiti nepropisno parkiranje i povećati preglednost pješaka – rekao je pročelnik Ureda za izgradnju Dinko Bilić te dodao da će rješenje provesti Zagrebački holding. Na redovitoj ruti prema OŠ Josipa Račića prelazeći spomenuti pješački prijelaz prolaznici su se stalno naginjali iza automobila ne bi li vidjeli tko im dolazi sa zapadne strane ceste. Dio je to problema kvarta Srednjaci, u kojem se svi žale na nedostatak parkirnih mjesta. Pa parkiraju tamo gdje mogu i nađu slobodno.

– Provest će se i analiza prometa i prostornih uvjeta na području zapadno od ulice Srednjaci te južno od Ulice Majstora Radonje. U sklopu navedenog razmotrit će se mogućnosti legalizacije dijela parkiranja koje je trenutačno nepropisno, na nogostupima i pješačkim površinama. Razmatra se i uspostava jednosmjerne regulacije prometa uz građevinsko uređenje spoja Ulice Majstora Radonje s Ulicom Braće Domany – kazao je Dinko Bilić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije