Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

U idućoj godini neće se proširivati vrtić u Kozari boku

Kozari bok djeca
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.12.2014.
u 16:08

U 2015. godini neće doći ni do nadogradnje Osnovne škole Vukomerec, a bez toga ne postoje uvjeti za rad škole u jednoj smjeni

Baš kao što je i obećao, Večernjakov tim donosi odgovore čitateljima gradske četvrti Peščenica – Žitnjak koji su pristigli uoči održavanja posljednje, jedanaeste po redu Večernjakove kvartovske tribine “Želite li bolji kvart”.

Na pitanja naših čitatelja odgovarali su Dinko Vukelić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za odgoj, obrazovanje i sport te Nevenka Krznarić, pročelnica Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove. Sve odgovore objavljivat ćemo sljedećih mjesec dana.

1. Kada će učenici Osnovne škole “Vukomerec” na nastavu ići u jednoj smjeni?

Dinko Vukelić: Prema postojećem prijedlogu radova kapitalnih ulaganja u objekte društvene djelatnosti u Gradu Zagrebu u 2015. godini, neće doći do nadogradnje Osnovne škole “Vukomerec”, a bez toga ne postoje uvjeti za rad škole u jednoj smjeni.

2. Hoće li se u skoroj budućnosti povećavati kapaciteti dječjeg vrtića u Kozari boku ili graditi novi vrtić koji na tom području strahovito nedostaje?

Dinko Vukelić: U sljedećoj, 2015. godini nije predviđeno proširenje i izgradnja novog vrtića na području Kozari bok. Iz podataka o djeci koja nisu primljena nije uočena hitna potreba za povećanjem spomenutog kapaciteta.

3. Zašto na početku VII. Ferenščice, odnosno na mjestu gdje završava II. Ferenščica nema ploče s nazivom VII. Ferenščica?

Nevenka Krznarić: Kao što je već napomenuto, ulice se označavaju na drukčiji način nego do sada. Postavljanje pojedinih ploča, odnosno obilježavanje dijelova ulice, a da nisu obuhvaćena cjelovita križanja, cijele ulice, predstavljalo bi kombinaciju novih i starih ploča, što ne bi bilo primjereno u odnosu na cijeli sustav obilježavanja ulica pločama. Kako je prema planu zamjena ploča za Gradsku četvrt Peščenica – Žitnjak predviđena za 2015. godinu, tako će se tada postaviti i ploče za VII. Ferenščicu.

Komentara 1

DR
dragica949
16:34 08.12.2014.

Koliko roditelja djece u Kozarom boku radi?Provjeriti to ,pa će biti dosta mjesta u vrtiću,a ne da mame doma kafenišu,a djecu za džabe hrane,čuvaju i odgajaju tete u vrtiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije