Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebačke škole

U 150 godina OŠ Šestine ništa se nije promijenilo, smijeh još odzvanja

OŠ Šestine
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
Autor
Mateja Šobak/VLM
22.11.2013.
u 15:03

Svi bivši učenici iz Šestina ostvarili su zavidne karijere u svojim područjima

“Utemeljena 1863. godine” prvo je što đaci Osnovne škole Šestine vide kad uđu u svoju školu. Natpis stoji ponosno na sredini predvorja već 150 godina, ali nije se, objašnjavaju u školi, puno toga promijenilo. Smijeh djece, želja za znanjem, prijateljstva, ali i pokoja ljubav te njegovanje šestinske tradicije i dalje su sastavni dijelovi škole, koja se od svog postojanja selila dva puta.

Tradicija se njeguje

– U 150 godina promijenili smo tri zgrade, odnosno trenutačno se nalazimo u trećoj. Prijašnje su bile ili pomoćni objekti ili su jednostavno postale premale, ova nam služi od 1981. i nadamo se da će nam još neko vrijeme služiti – govori ravnatelj OŠ Šestine Ljubomir Špiljar stojeći na hodniku škole ukrašenom šestinskim kišobranima.

Tradicija se posebno njeguje, objašnjava ravnatelj, te odmah hvali školsku folklornu skupinu, jednu od poznatih učeničkih izvannastavnih aktivnosti, i ujedno ansambl koji će večeras nastupiti u kazalištu Trešnja pri obilježavanju rođendana škole.

– Ono što čeka tristotinjak posjetitelja, neka bude iznenađenje. Ali pripremili smo svojevrsni pregled povijesti kroz pogled odnosno izvedbe učenika – najavio je ravnatelj čija je škola za rođendan pripremila i posebnu knjigu “150 godina osnovne škole u Šestinama”.

U tom hommageu školi, koja danas ima 384 učenika, pozornost je posvećena kako povijesti tako i sadašnjim uspjesima učenika.

– Uvijek kad nam dođe jesen malo smo tužniji jer okoliš škole zamre, a njime se posebno ponosimo. Naš zeleni pojas i ekološki program svake je godine jedan od najboljih u gradu – objasnio je ravnatelj Špiljar te pohvalio i školske sportaše, ali i sve učenike i djelatnike škole.

Najbolja u gradu

Kako je rekao, u Šestinama školu nije pohađao nitko tko bi bio danas poznat široj javnosti, međutim, sve su to uspješni ljudi, vrlo poznati u svojim liječničkim, pravničkim i inim karijerama. A upravo o tome da bude odvjetnica sanja i Ivana, učenica nižih razreda.

– I moja mama išla je u tu školu. I neke su učiteljice išle. Ali ne prije 150 godina, onda se još nisu ni rodile – kaže Ivana te dodaje kako će jednog dana biti odvjetnica, pjevačica ili veterinarka i svima će pričati da je išla u najbolju školu u gradu.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije