Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želja na črnomercu

Tri milijuna kuna treba da derutno kino Kalnik postane kulturni centar

Kino Kalnik Črnomerec
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
21.04.2015.
u 11:43

Za obnovu krova daje se dvjesto tisuća kuna, ali ako četvrt izdvoji više, morat će odustati od malih komunalnih akcija

Nekoć filmovi, a uskoro predstave, radionice i prostor za rad brojnim udrugama. Tako će, nadaju se iz gradske četvrti (GČ) Črnomerec, izgledati sudbina kina Kalnik u Ilici 227.

Potpuno derutan prostor kojem su prije 25 godina gravitirale tisuće Zagrepčana čeka obnovu, a do nje bi konačno moglo doći, kaže predsjednik GČ Črnomerec Josip Jelić, pomogne li Grad u sanaciji prostora.

– Mi kao četvrt izdvojit ćemo 200.000 kuna da popravimo krov kako se ne bi urušio u prostorije. Da se obnovi cijelo kino, treba nam tri milijuna kuna. Kad bismo to sami morali financirati, morali bismo se odreći svih malih komunalnih akcija, što ne možemo napraviti – objasnio je Jelić i predsjedniku Skupštine Darinku Kosoru, kojemu je jučer pokazao prostor.

Projekt obnove kina već postoji, besplatno su ga izradili arhitekti s Črnomerca, koji žele da kvart konačno dobije mjesto za okupljanje. Kako kaže Jelić, u četvrti ne postoji kulturni centar koji bi služio svim tamošnjim stanovnicima, a to bi se dobilo obnovom kina Kalnik.

– Projekt predviđa i ljetnu pozornicu koja je, kao vanjska terasa, zamišljena na krovu kina, a poseban je i fasadni dio, zamišljen na nešto moderniji način – rekao je predsjednik GČ Črnomerec Josip Jelić.

Foto: GČ Črnomerec

Foto: GČ Črnomerec

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije