Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastupa kao gradonačelnik

Švaljek: Građani vide da grad funkcionira, a Bandiću želim sretan rođendan

Park Zvonimir Milčec
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
22.11.2014.
u 17:08

Dogradonačelnica Sandra Švaljek danas je na Trešnjevki na otvaranju Parka Zvonimira Milčeca istaknula kako joj nove dužnosti i aktivnosti koje obnaša proizlaze iz Statuta Grada Zagreba i rješenja Županijskog suda, prema kojem je i službeno gradonačelnica

Dogradonačelnica Zagreba Sandra Švaljek danas je imala prve prigode nastupati formalno kao gradonačelnik, otkako je jučer rješenjem Županijskoga suda službeno preuzela funkciju gradonačelnika. Pojavila se na Trešnjevki, otvarajući novi park s dječjim igralištem. Odmah je poručila da je njena uloga jasna.

- Moja funkcija proizlazi iz statuta Grada Zagreba i rješenja Županijskoga suda. Obnašam sve aktivnosti koje po zakonu i statutu pripadaju gradonačelniku i to i radim. Zahvaljujući i punomoći koju sam dobila od gradonačelnika to sam i radila posljednjih mjesec dana, i s tim ću nastaviti. Građani sigurno primijećuju da grad dobro funkcionira, sve teče normalno i redovno, i u neku ruku besprijekorno - istaknula je zamjenica Švaljek, ne propustivši objasniti da se ipak u vezi upravljanja gradom konzultira s najbližim kolegama.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

- Što se tiče gradonačelnika, on se navjerojatnije najviše bavi svojom obranom i ne vidim načina da bi na bilo koji način utjecao na odluke koje donosim - ocijenila je Švaljek i samo kratko Milanu Bandiću čestitala rođendan.

Prostor na Trešnjevačkom trgu, omeđen tržnicom, benzinskom postajom i cestom, od ljetošnjeg je uređenja nova kvartovska oaza u kojoj obitelji rado provode vrijeme. A od danas će znati da im se djeca igraju u Parku Zvonimira Milčeca, književnika i novinara, gradskoga kroničara i dobrog duha Zagreba, kojemu je u spomen otkrivena ploča s njegovim imenom. Park je uređen zahvaljujući inicijativi Radija Sljeme i Udruge Zelene stope, koji su dotad neugledni i ružni "plac" koji su svi izbjegavali učinili privlačnim i ljepšim.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Ploču Parka Zvonimira Milčeca otkrili su njegovi unuci Ivan i Jana, rekavši da su jako ponosni.

- Znamo da bi i deda bio jako ponosan i znamo da to sve sad gleda i čuje - poručili su unuci, kojima se na svečanosti otkrivanja pridružila i zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

- Park je donedavno bio zapušten i privlačan samo alkoholičarima, a ovime je sad i kvart doživio transformaciju i promjenu identiteta - pozvala je Švaljek stanovnike Trešnjevke i Zagreba na druženje u parku. Brojnim obiteljima s malom djecom danas nije ni trebala pozivnica na svečano otvorenje parka, njima je on još od ljeta draga destinacija, gdje se zabavljaju na spravama, igraju u pijesku, ljuljaju.

Prijedlog za imenovanjem parka po Milčecu brzo je usvojen, premda je umro još ove godine. Time se, rečeno je, na neki način vraća i dug Milčecu, koji se zalagao za vrednovanje i povratak gradskih spomenika, poput skulpture bana Jelačića i Augusta Šenoe.

Komentara 12

Avatar Nexus
Nexus
22:47 22.11.2014.

Gospodja Sveljak je vrsitelj duznosti gradonacelnika pa smatram da bi mediji trebali to uvaziti i ispravno je titulirati "vd gradonacelnica Zagreba",..... a ne dogradonacelnica.

NO
nonasur
20:16 22.11.2014.

UKIDANJE PRIREZA - samo me to zanima. Političari su generalno ili nepošteni ili nesposobni i neizmjerno je bolje da naš novac ostane u našim rukama nego da ga oni zdrobe i sebe promiču.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
16:43 23.11.2014.

Kakve veze ima Milčec s Trešnjevkom???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije