Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Što muči mještane Sesveta? Neuredne ulice, malo autobusa, zapuštene kuće...

Sesvete - građani
Foto: Jakov Novak
1/4
13.01.2014.
u 15:35

Kvartovska tribina Večernjeg lista u Sesvetama je u četvrtak 16. siječnja od 18 sati u Narodnom sveučilištu

Građani Sesveta danas su od podneva prilazili Letećem reporteru s hrpom pitanja i interesa za rješavanje mnogih problema i situacija u njihovu kvartu. O tome će se raspravljati na sljedećoj Kvartovskoj tribini Večernjega lista, u četvrtak od 18 sati u dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete. Ulaz je za sve besplatan, a postavljanje pitanja, kritike i prijedlozi su dobrodošli.

Izdvajamo neka od današnjih pitanja, a Letećem reporteru možete se pred Sveučilištem obratiti i sutra od 12 sati.

Hoće li ove godine biti kanalizacije i asfalta u ulici Kordeki u Sesvetskim Selima? Tamo je makadam i ostalo je još ukupno oko 600-ak metara kanalizacije i asfalta za napraviti!

Predstavnik stanara Ulice Dragutina Gorjanovića Krambergera na Kobiljaku u Sevetskom Kraljevcu poručuje da nemaju uređenu asfaltiranu cestu, iako sve kuće imaju građevinske dozvole, legalizirane su. Uređenje ulice trebalo je biti i lani, prema planu, ali nam je rečeno da i dalje čekamo, kad će biti novca i tako već 10-ak godina. Kad će to biti?

Nitko ne obnavlja dječje parkiće gdje i životinje dolaze na pijesak, razbijene su igračke, kad će se to srediti, zanima građanku, koja pita i sljedeće:

Skoro svaki dan putujem na posao, ovdje stanujem već 35 godina, a ZET  ne čeka ni minutu dvije da dođe zeleno svjetlo i da se parkira, već nam pred nosom zatvori vrata i ode, a mi onda moramo čekati još 20 minuta. Za naše naselje koje se jako dobro razvija mislim da bi trebalo biti više autobusa. Mlađa joj sugrađanka želi znati što će biti s prostorom bivšeg diskokluba Planet, koji je zapušten.

Niz građana želi znati kad će se promet u centru Sesveta konačno regulirati, osobito kroz spoj s Branimirovom, a pitaju se i što će biti s tržnicom koja je, tvrde, tamo "privremeno" već 30-ak godina?!

Predsjednik MO Sesvetska Sela zabrinut je za  uništeni objekt u vlasništvu Grada Zagreba, 2 kilometra od centra Sesveta. To je kuća koja bi trebala biti uklonjena jer je opasnost za građane i djecu. Predlažemo da se tamo uredi neki park, ili se jednostavno kuća ukloni, jer je blizu i crkva.

- Kolika je odšteta isplaćena za otkup parcela na relaciji Popovečka-Branimirova, koliko ukupno novca je potrošeno za otkup na toj sesvetskoj obilaznici? Ona se gradi već 40-ak godina i uopće nije ni izgrađena -pita stariji Sesvećanin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije