Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina INVENTURA

Sanacija oborinske odvodnje u OŠ Jure Kaštelana počinje ovih dana

16.09.2014.
u 09:41

Što je ispunjeno, a što se čeka u Gradskoj četvrti Trnje nakon održane Večernjakove tribine "Želite li bolji kvart?"

Pripreme za izgradnju crkve u sklopu parka na Trnjanskoj Savici počele su, unatoč negodovanju i prosvjedovanju dijela stanovnika da će se time uništiti velika zelena površina.

Tako bi radovi, kako je najavljeno na Večernjakovoj tribini "Želite li bolji kvart?", trebali početi u 2015. godini.

Ništa od igrališta

Obnova je ipak izostala za derutnu školu OŠ Jure Kaštelana, u kojoj učenici borave pod azbestnim krovom. No sudeći prema riječima pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića izvođač za sanaciju oborinske odvodnje, temeljnog tla i pukotina je odabran, a početak radova očekuje se ovih dana.

–U vezi krova, Ured svake godine u Planu javne nabave izvrši sanacije azbestnih krovova na nizu školskih objekata, te će i onaj na OŠ J. Kaštelana biti saniran 2015. - rekao je Lovrić.

Umjesto igrališta, koje se trebalo graditi na prostoru iza Hvarske 10 kako se djeca više ne bi gužvala na onom u Rapskoj ulici, Vijeće GČ Trnje uložilo je u uređenje kolnika u ulici Vrbik 317.100 kuna, te u uređivanje nogostupa u Ulici grada Vukovara od Korčulanske do Lopudske ulice. Od realizacije gradnje igrališta odustalo se zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, no i zbog prosvjeda starijih stanovnika, kojima bi smetala buka ispod njihovih prozora. Ipak, završeni su radovi na uređenju kolnika i nogostupa s oborinskom odvodnjom u Miramarskoj.

Izmjene GUP-a

Svoju će sudbinu uskoro znati stanovnici iz 85 kućanstava na području Starog Trnja, čije se kuće nalaze pored buduće trase ulice Prisavlje. Mnogima se i odbio zahtjev za legalizaciju ilegalno sagrađenih kuća na području Trnjanskog nasipa, Struga i Pruda jer je područje predviđeno za javno-društvenu namjenu. Kako bi spasili kuće, prikupljali su potpise za peticiju kojom bi izmijenili GUP, a poslali su je Gradu prilikom javne rasprave u lipnju.

– Uskoro će se održati sastanak svih ureda i službi u Gradu Zagrebu na temu izmjene i dopune GUP-a u svrhu legalizacije nezakonito izgrađenih građevina u zonama javne i društvene namjene - kaže predsjednik GČ Trnje Ivan Bare.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije