Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

S Radničke na Kozare gradit će se spojna prometnica

kvartovska tribina
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
28.12.2014.
u 10:00

Pitajte, uz pomoć Večernjeg lista, kako do boljeg života u kvartovima. Donosimo odgovor na pitanja čitatelja četvrti Peščenica-Žitnjak

U današnjem broju donosimo odgovore na pitanja Večernjakovih čitatelja pristiglih uoči održavanja Večernjakove kvartovske tribine namijenjene stanarima četvrti Peščenica-Žitnjak. Na pitanja je odgovarao Dinko Bilić, pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada.

::Od Planinske prema Branimirovoj nekadašnja pruga prepreka je pješacima. Može li se ona ukloniti?

Dinko Bilić: Djelatnici Gradskog ureda za prostorno uređenje obavili su očevid na predmetnoj lokaciji i utvrdili da metalni uspornici štite pješake od izravnog dolaska do željezničke pruge i štite ih od vlakova, koji na tom dijelu pruge prolaze prema Ranžirnom kolodvoru.

:: Hoće li se i kada urediti pješački prijelaz i postaviti semafor preko Avenije Marina Držića, približno između kućnih brojeva 64 i 71?

Dinko Bilić: Zahvaljujemo na ovom prijedlogu. Ovaj Ured će sukladno prometno-sigurnosnoj opravdanosti i mogućnosti realizacije navedenog zahtjeva razmotriti uvrštavanje predložene mjere u plan programa radova.

:: Tko je vlasnik i zašto se ne uredi zgrada tik do mjesne zajednice Žitnjak, koja se godinama urušava?

Dinko Bilić: Vlasnik zemljišta je Grad Zagreb, a korisnik Konzum. Obavit će se procjena stanja zgrade te ako se utvrdi da zadovoljava kriterije prema članku 52. Zakona o građevinskoj inspekciji, provest će se postupak njezina uklanjanja.

:: Hoće li se i kada sagraditi cesta kroz Kozare koja se treba spojiti na Radničku?

Dinko Bilić: Prijedlogom Programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2015. godini, a temeljem prioriteta Vijeća četvrti Peščenica-Žitnjak, predviđena je izrada projektno-tehničke dokumentacije za gradnju spojne prometnice s Radničke ceste na ulicu Kozari, odnosno produženu Ulicu G. Lederera uz prugu.

Nakon ishođenja suglasnosti i dozvola u idućem razdoblju pristupit će se gradnji.

Ključne riječi

Komentara 4

DI
dimnajac
13:18 28.12.2014.

Još semafora na Držićevoj?! Pa, tko je tu lud? Još se taj mamlaz Bilić 'zahvaljuje na prijedlogu' umjesto da takvu budalaštinu odje.. u startu...

Avatar maxist
maxist
09:09 29.12.2014.

Dakle na periferiji na kojoj se do jučer vijorio kukuruz (u boljem slučaju) ili kupine grade se ceste sa 4-6 traka a u starom djelu od Markuševca do Podsuseda se vozi puteljcima. Kriteriji su usklađeni sa Bandićevim lancmanima I muktee zemljištem I komunalijama koje smo platili svi. Unakazili su uži centar od Palmotićeve,Vlaške ,Bakačeve do bisernog uređenja Mesničke i "parking na _gornjem gradu". Stara Vlaška je trebala sadržavati novu veliku garažu kao nadomjestak Kurelčeve a sada je pretvorena u privatno dvorište privatnog investitora, sa demoliranim prometnim rješenjem Langić-Palmotićeva ,sjever-jug - 1 VOZNA TRAKA !!!!!?????? ...Kriplozno

MA
majusko
10:58 28.12.2014.

kada ce se napokon sinhronizirati semafori u zg. Te ih ne postavljati kretenski (Slavonska kod diokia)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije