Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stalno nastaju

S ilegalnih odlagališta odvezli 380 kubika smeća, ali ima toga još!

divlji deponij
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
23.07.2014.
u 13:03

Od ovog mjeseca Čistoća odvozi glomazni otpad na zahtjev građana, treba ostaviti i kontakt

Čak 240 kubičnih metara otpada Čistoća je prekjučer odvezla s divljeg odlagališta glomaznog otpada u Svetoj Klari. Još 140 kubika jučer je odvezeno iz Stenjevca, a kamioni će i danas, rekao je direktor Čistoće Miljenko Benko, obilaziti grad. I ne samo danas nego dok se svi divlji deponiji ne očiste.

A trenutačno ih se u gradu nalazi tridesetak, dok ih se svake godine pojavi i više od tristo.

– Prvo želimo riješiti velika odlagališta, a onda krećemo na manja. Nadamo se da ćemo onda tome svemu stati na kraj – rekao je Benko koji je jučer sa svojom ekipom do navečer bio u Stenjevcu kako bi odvezli smeće i iz tog kvarta. Kako su rekli tamošnji stanovnici, ali i stanovnici ostalih kvartova gdje su se divlji deponiji pojavili, nije im jasno kako ljudima može pasti na pamet samo tako ostavljati stvari, koje su im nekad bile potrebne, na ulicama, i to najčešće pokraj kontejnera.

Foto: Jelena Vuković

Grafika: Jelena Vuković

– Ovog mjeseca počeo je odvoz glomaznog otpada na zahtjev građana. Uz uplatnice, Zagrepčani su dobili formulare koje mogu popuniti i dvaput godišnje zatražiti odvoz glomaznog otpada na naš trošak.

Ono što se pak dogodilo jest da smo dobili mnogo zahtjeva za odvoz od građana koji su naveli svoje adrese, ali ne i kontakte – rekao je direktor Benko te dodao kako je važno da se, uz ulicu u koju treba doći po glomazni otpad, navede i broj telefona kako bi se iz Čistoće mogli najaviti i u dogovoreno vrijeme doći po otpad. Kako je rekao Benko, zahtjevi se rješavaju u roku od 14 dana.

>>'Bolje da je glomazni otpad na ulicama nego u Savi ili jezerima'

>>Divlji deponij raste mjesec dana, strahuju da se otpad ne zapali

Komentara 1

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:51 23.07.2014.

Mislim da Čistoća u ovom slučaju griješi što uklanja otpad sa nelegalnih deponija. Pa upravo je to stimulacija ovima što bacaju otpad gdje stignu, ČISTOĆA ZA NJIMA UKLANJA OTPAD i to je praktično legaliziranje nelegalnih deponija. Svaku takvu deponiju treba ostaviti jer ovo nema smisla. I onda još da apsurd bude veći mediji napadaju Čistoću i komunalno redarstvo umjesto ove koji odlažu otpad gdje stignu. Pametnije bi bilo da otkrijete koliko je novca nepotrebno potrošeno za odvoz tolikih količina otpada i gdje se deponira ako nije na Jakuševcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije