Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki potencijal

Prvi festival igračaka u Ivanić Gradu

igračke
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
10.04.2014.
u 14:15

Od 17. do 23. svibnja na prostoru Pučkog otvorenog učilišta bit će 50 izlagača

Izložbe, radionice, filmovi, kazališne predstave, gastro show i još mnogo toga dio su prvog u Hrvatskoj Festivala igračaka koji će se od 17. do 23. svibnja održati u Ivanić Gradu. Tema je putovanje, pa će na festivalu sudjelovati i zagrebački Muzej automobila Ferdinand Budicki koji će uz postav oldtimera pokazati i potpuno nove zanimljive izloške. Izlagači na festivalu bit će brojne modelarske udruge koje izrađuju modele prometala na cesti, vodi i u zraku, a uz izložbeni dio, na manifestaciji će biti i razne praktične radionice, predavanja, nastupi stand up komičara, projekcije prigodnih filmova, ali i večernji DolceVita fest, te gastro-kazališni show uz predstavu FinoWino Damira Šabana.

- Predstavit ćemo i naše lokalne proizvođače eko drvenih igračaka, razne distributere igračaka, aviomodelare, ali i privatne zbirke igračaka. Posebna ponuda bit će promotivna prodaja lego-kockica. Odlučili smo se za takav festival jer zaigranost smatramo poželjnom društvenom karakteristikom koju treba poticati kako kod djece tako i kod odraslih jer je ona uvjet za kreativnost i dugoročno stvaranje nove dodane vrijednosti u društvu - poručio je Jadranko Pongrac, predsjednik udruge Tetragon koja organizira festival u suradnji s Ivanić Gradom i Turističkom zajednicom Ivanić Grada.

Festival će se održati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta, ali i na okolnim ulicama, bit će ukupno oko 50 izlagača, a ulaz za posjetitelje je besplatan.

- Organizirat ćemo dolazak vrtića i školskih ustanova. Orijentirani smo na dugoročan razvoj festivala jer u njemu vidimo veliki potencijal, ne samo u smislu razvoja projekta već i u smislu pozicioniranja i razvoja turističke ponude Ivanić Grada i okolice - istaknuo je Pongrac.

>> Država gubi 25 milijuna jer nema koncesije za aparate 'grabilice'

Komentara 2

IS
ivor.stefanovic.39
18:00 10.04.2014.

Hvala na zanimanju za naš projekt! :)

RA
rambofix
09:31 12.04.2014.

Zanimljivi su projekti tog tetragona ,nevjerojatno kreativna udruga sa ekskluzivnim pravom u Ivanić Gradu na sve događaje ,toliko su široki i svestrani za ne povjerovati .Udruga broji mislim dva člana ,ali vrijedi za sto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije