Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova trgovina

Proizvodi od konoplje odsad dostupni u središtu Zagreba

marina zubak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.12.2013.
u 08:02

Najčešće kupuju konopljino ulje jer je odlično za imunološki sustav i djeluje preventivno na upalne procese u tijelu

Ulje, tjestenina, brašno, žitarice, grickalice, čokolade, pa čak i košulje i torbe od industrijske konoplje od sada su dostupni u samom središtu Zagreba. Riječ je o trgovini brenda Konoplja & Co u Miškecovu prolazu, a službeno će otvorenje biti danas u 18 sati kada se očekuje dolazak brojnih poznatih osoba poput Krešimira Mišaka i Mirele Holy.

Iako je bivša država 60-ih godina prošlog stoljeća bila gigant u uzgoju industrijske konoplje, u Hrvatskoj je tek lani donesen pravilnik o uzgoju. Legalna je jer, za razliku od indijske konoplje, ima izrazito malen udio THC-a.

– Ekološka je i reciklirajuća, ne zahtijeva kemijska sredstva za uzgoj, čisti tlo i štiti čak i biljke oko sebe od nametnika. Nema grane u industriji u kojoj se ne može primijeniti – poručila je vlasnica brenda i voditeljica trgovine Marina Zubak, koja se zdravom prehranom bavi gotovo 20 godina.

Proizvodi se također koriste u prehrani i medicini.

– Opremili smo prostor prije dva tjedna i ljudi stalno dolaze i raspituju se. Primijetila sam, nažalost, epidemiju dijabetičara, alergičara i mladih s multiplom sklerozom – kazala je Marina te dodala da najčešće kupuju konopljino ulje jer je odlično za imunološki sustav i djeluje preventivno na upalne procese u tijelu.

Cijena ulja od 250 ml je 92 kune, tjestenina od 250 grama je 29 kuna, protein od 450 grama 144 kune, a čokolada od 100 grama je 25,80 kuna.

>> Ulje od konoplje, ali i ekomed i namaz hit na sajmu u Karlovcu 

Komentara 5

Avatar panda13
panda13
10:05 20.12.2013.

Zašto Hrvatska nebi mogla proizvoditi sama konopljino ulje umjesto da ga uvozi.

Avatar rajetin
rajetin
10:26 20.12.2013.

Gandžoteka?

TZ
TEZNO ZAKON
08:38 20.12.2013.

Joj evo dolazim odmah kupiti nesto jos ako je vlasnik Marin Jurjevic saborski zastupnik !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije