Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo lice dubrovnika

Pogledajte kako se obnavlja jedan od najstarijih hotela u Zagrebu

hotel dubrovnik (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/11
05.04.2013.
u 17:00

Osim modernog izgleda, hotel dobiva predsjednički apartman u kojemu će noćenje stajati 3500 kuna

Novi deluxe predsjednički apartman od stotinjak četvornih metara s velikom terasom koja ima pogled u samo srce grada – Trg bana Jelačića, nove sobe, recepcija i ulaz do kraja će svibnja u hotelu Dubrovnik zasjati u potpuno novom ruhu.

Obnova jednog od najstarijih zagrebačkih hotela, otvorenog 1929. godine u strogom središtu grada, vrijedna je otprilike 20 milijuna kuna. Dok su radovi u tijeku, ulaz u hotel je u starom dijelu zgrade.

Novi ulaz u hotel

– Predsjednički apartman od otprilike 60 četvornih metara na šestom katu hotela imat će spavaći i dnevno-poslovni dio, konferencijski stol, modernu tehnologiju, vrhunski komfor i najljepšu terasu u gradu od čak četrdeset četvornih metara – kazao je šef gradilišta Ante Fabijanović.

Uživanje u opisanu ugođaju stajat će otprilike 3500 kuna. Dosad su u hotelu obnovili četrdesetak soba, po principu da su dvije manje spojili u jednu veću sobu za spavanje.

– To smo napravili zbog tržišta jer ljudi traže veći komfor. Ovo je hotel s četiri zvjezdice, ali nakon obnove nudit će puno više – poručio je Fabijanović. Nove sobe imat će veću kategoriju pa će i poskupjeti 25 posto.

Ulaz – najveća mana

Potpuno će se obnoviti i glavni ulaz u hotel s ostakljenim pročeljem koji je 1982. godine projektirao arhitekt Nikola Filipović.

– Taj je ulaz neprimjetan i najveća je mana hotela koja se već godinama pokušava popraviti. Zato ćemo srušiti jedan stakleni stup i pročelje pomaknuti 1,5 metara naprijed te ćemo dobiti veći lobi, a recepcija će biti bliže samom ulazu u hotel – opisao je direktor marketinga Davor Terzić.

Gosti hotela se ne žale na radove, kaže Terzić, jer su radnici na gradilištu od 9.30 do 16 sati, kada je hotel uglavnom prazan.

Paralelno s rekonstrukcijom usklađuju i gastronomsku ponudu, s obzirom na položaj hotela u centru kojim dnevno prođe više od 300 tisuća ljudi. Tako za 10. travnja najavljuju otvaranje American Steak House Restorana. Vlasnik hotela je ACI grupa d.d.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije