Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulica kneza branimira

Parkiralište ili park? U HŽ još odlučuju...

branimirova ulica
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
02.07.2014.
u 11:30

Radovi na rušenju nestabilnoga zida u Branimirovoj ulici trebali su početi 1. srpnja, no prvo će se ići u čišćenje prostora i izmještanje vagona

U Hrvatskim željeznicama posljednih se dana očito vode žestoki pregovori oko budućnosti grafiterskog zida duž Branimirove ulice. Tako su prije nekoliko dana iznenada odustali od odluke da se zid sruši i izgradi novi, najavivši djelomično rušenje i popravak dok bi iza zida uredili parkiralište.

No, ni tjedan dana nakon te odluke iz HŽ Infrastrukture  opet mijenjaju plan te govore da se zid mora rušiti jer je u lošem stanju i opasan za prolaznike, no još nisu odlučili hoće li iza biti parkiralište, park ili nešto treće.

–Za sada je sigurno samo da će se rušiti 150 metara zida i izmijestiti tračnice vagona za čišćenje, nakon čega će površina postati zanimljivija za Grad i građane - kazali su iz HŽ Infrastrukture.

Radovi na samom rušenju zida trebali su početi 1. srpnja, no kako je došlo do promjene plana, djelatnici HŽ-a morat će prvo izmijestiti vagone i skinuti tračnice kako bi mogli očistiti prostor.
Ukoliko se HŽ odluči za park, njime će se zasigurno povezati prostor kolodvora sa Strojarskom ulicom, a time i stambeno-poslovnim kompleksom tvrtke VMD Promet, koja ondje gradi neboder od 25 katova, na 96 metara visine.

>>Do 2. kolovoza u MUO Ljetne noći Teatra Exit

Komentara 2

TV
tvrtko3
08:09 04.07.2014.

Rješenje bi bilo da se Branimirova proširi za još jedan prometni trak u smjeru istoka.

LU
lush666
12:48 18.08.2014.

odličan prijedlog, neka se doda još jedan prometni trak... ima dosta mjesta i za park

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije