Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voćarna u Petrinjskoj

Opstali smo i unatoč blizini Dolca jer znamo točno što kupcima treba

23.03.2016., Zagreb  - Miro Pticek vlasnik je vocarne u Petrinjskoj ulici.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
24.03.2016.
u 09:30

Ljudima nije problem izdvojiti novce za voće, a psi iz susjedstva rado navrate na kolačić

Jedina voćarnica u užem središtu grada radi već pedeset godina, a opstala je unatoč dominaciji trgovačkih centara i blizini tržnice Dolac od koje je voćarnica Ptiček, na križanju Petrinjske i Đorđićeve, udaljena tek nekoliko stotina metara zračne linije.

Prima narudžbe i dostavlja

Miro Ptiček, vlasnik male voćarnice, svoj radni dan počinje u zoru, a voćarnicu vodi uz pomoć majke. Uvjeren je da je recept za preživljavanje male trgovine poput njegove predan rad i odnos prema mušterijama. Nastoji im uvijek izaći u susret pa tako nabavlja voće po narudžbi i dostavlja ga. Prijatelj je psima susjeda iz kvarta. Pas koji prođe pokraj njegove voćarnice uvijek dobije kolačić. Tako mu ljubimci rado navrate u posjet i kad njihovi vlasnici ne trebaju obaviti kupnju.

– Voćarnica je ovdje 50 godina, moja majka u njoj radi 37 godina, a privatno smo je preuzeli prije 20 godina – kaže Ptiček. On je pak cijeli dan posvećen obiteljskom poslu. U četiri ujutro već je na veletržnici u nabavi voća i povrća, oko sedam već ima složen izlog u svojoj voćarnici.

Najvažnija je – kvaliteta

Da predahne i popije kavu, pomogne mu majka koja onda preuzme prodaju, a on se vraća oko podneva i ostaje do zatvaranja u 20 sati. Prošlo je ljeto čak radio od odlaska na veletržnicu do zatvaranja jer mu je majka imala zdravstvenih problema. Ljudi koji vole voće ne žale dati novac za njegovu kupnju. Iako je, primjerice, trenutačno nabavna cijena trešanja 250 kuna, neki njegovi kupci naručuju ih na kilograme, a u posljednje vrijeme u njegovu je “malom dućanu” jako popularna egzotična marakuja.

– Inače je sezonsko voće najtraženije, ali mogu reći da je od svega najvažnija kvaliteta – kaže Miro Ptiček ističući da mu je užitak biti u svojoj maloj voćarnici od samo 28 četvornih metara. Osim voća i povrća u njegovoj trgovini ima i drugih proizvoda.•

Komentara 1

Avatar ankabutorac
ankabutorac
16:47 24.03.2016.

Secam se vocarne u Zvonimirovoj gde je moja baka cesto kupovala najvise voce....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije