Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Ništa od knjižnice i čitaonice u Kozari putevima

knjižnica zagreb
Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL
02.12.2014.
u 08:15

Generalnim urbanističkim planom nije predviđena ni gradnja vrtića na križanju Rapske i Folnegovićeve ulice

Evo još odgovora na pitanja Večernjakovih čitatelja pristiglih uoči održavanja posljednje kvartovske tribine namijenjene gradskoj četvrti Peščenica – Žitnjak.

1. Je li prema GUP-u u planu gradnja vrtića na križanju Rapske i Folnegovićeve ulice?

Ivica Lovrić: U GUP-u Grada Zagreba, na lokaciji kod križanja Rapske i Folnegovićeve ulice nema zone s namjenom za gradnju predškolske ustanove.

2. Hoće li se u Kozari putevima uređivati knjižnica i čitaonica?

Ivica Lovrić: Grad Zagreb u planu za 2015. godinu nije predvidio gradnju ili uređenje prostora za knjižnicu i čitaonicu u Kozari putevima. Stanovnici Kozari puteva koriste knjižnicu Silvija Strahimira Kranjčevića. To im je najbliža knjižnica koja raspolaže velikim fondom knjiga kao i dijelom fonda na romskom jeziku. Bibliobus koji je imao stajalište u Kozari boku kod škole ukinut je prije pet godina jer je bilo premalo korisnika zainteresiranih za korištenje knjižnice. Ako bi se u budućnosti radilo i planiralo knjižnicu, najveća potreba i jedino smisleno je dječji odjel jer se pokazalo da odrasli nisu zainteresirani za korištenje bibliobusa.

3. Koji su to ljudi oslobođeni priključka na odvodnju u MO Žitnjak?

Ranko Gregorin: U naselju Žitnjak putem akcije Hrvatskih voda izgrađena je kanalizacija 1997. godine, a zajedno s mrežom izgrađeni su i kućni priključci. Ugovorom smo imali definirane ulice i objekte, a iste smo i snimili i označili koji su programom priključeni. Ukupno je snimljeno 638 priključaka, a od toga ih je 500 bilo u programu. Znači ima ih 130-ak koji su se samovoljno priključili na mrežu.

4. Kakav je odnos Vodoopskrbe i odvodnje u odnosu na moguću spalionicu u Resniku?

Štefica Mihalic: Odjel za vodno gospodarstvo utvrdio je zone zaštite, a Rudarsko-geološko-naftni fakultet izradio elaborat prema kojem to područje nije prva vodozaštitna zona.

>>Projektirat će se sportski centar u Kozari boku, a više će mjesta biti u vrtiću Žitnjak

Komentara 4

Avatar abakus
abakus
10:52 02.12.2014.

Svakome tko misli da knjižnica nije potrebna tamo gdje "za nju nema interesa", savjetovao bih da pogleda film "The Reading Room". Knjižnice su, upravo naprotiv, najpotrebnije baš tamo gdje za njih nema interesa.

DU
Deleted user
10:07 02.12.2014.

Knjižnica na Kozari putevima? A tko tamo uopće čita knjige, osim lektire? To je isto kao knjižnica u Jelkovcu, uvijek ima slobodnh primjeraka knjiga, a nije dostupna. A u nju se ulupalo puno novaca ! Jel znate da četvrt Novi Zagreb zapad sa 60.000 stanovnika ima samo jednu knjižnicu od 60 kvadrata u Savskom gaju? Pa nisam čula da se planira izgradnja neke veće knjižnice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije