Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
širenje zone

Imovinski odnosi odgađaju naplatu parkiranja na Prisavlju

parkiranje naplata
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.12.2014.
u 17:40

Planirano je započeti naplatu još prije dva tjedna, ali je rok pomaknut jer se ispituje vlasništvo zemljišta na lokacijama. Novosti za one s povlaštenim kartama - dobivat će SMS o isteku njihova trajanja.

Svaki vozač koji parkiranje plati pomoću mobitela deset minuta prije isteka dobije povratnu poruku s upozorenjem o isteku, a slične poruke sljedeće godine mogu očekivati i Zagrepčani koji kupuju povlaštene karte.

Naime, stanovnici koji imaju pravo na stanarske karte sada moraju pamtiti do kada im karta vrijedi pa se često dogodi da to zaborave te dobiju i kaznu (dnevnu kartu) koja u prvoj zoni košta jednako kao i povlaštena karta za mjesec dana – 100 kuna.

– Planiramo u 2015. unaprijediti uslugu prodaje povlaštenih karata i sustav obavijesti korisnika o njihovu isteku. Kao jedna od opcija razmatra se i uvođenje SMS obavijesti – istaknuo je Darko Knezović iz tvrtke Zagrebparking i dodao da razmišljaju i o obavijesti elektroničkom poštom.

Brigu o kartama još za neko vrijeme ne moraju voditi vozači koji parkiraju na Prisavlju (od Trnjanske Struge 6 do broja 3 – zgrada HRT-a). Ondje je planirano započeti naplatu još prije dva tjedna, no rok je do daljega pomaknut jer su u tijeku dodatne imovinsko-pravne provjere na toj lokaciji.

>>Od danas na Gornjem gradu najskuplje parkiranje – dnevna karta 500 kuna

Komentara 5

TR
Trnjanec
19:24 10.12.2014.

Opet postavljam pitanje - kako je na toj površini, koja je već godinama predviđena za produženje ulice Prisavlje, uopće niknuo parking i time spriječena izgradnja ceste? Gdje su novinari u ovoj državi?

OB
obican
21:36 10.12.2014.

Kada su krenuli sa naplatom i zonama za parkiranje, objašnjenje je bilo da će se pokrenuti "promet u mirovanju". Onda su Banderos&Co to sve izokrenuli i naplatu parkinga pretvorili u najobičniji harač. Zg-parking se na kraju pretvorio u svrhu samoga sebe. Hodaju okolo sa kanticama boje, iscrtavaju parkirna mjesta, treba im sve više i više novaca jer se šire po gradu kao peronospora. Slijedeći potez će im vjerojatno biti gradska groblja da i tamo "rješe problem prometa u mirovanju".

DU
Deleted user
07:37 11.12.2014.

Imaš pravo Tnjanec, naplatili bi nam i zrak. To ti je kad pustiš dođoše da ti uđu u grad, a za neko vrijeme sve što je nekad pripadalo građanima Zagreba, postane gradsko vlasništvo. i naplaćuje se do Karlovca. Zagrepćani uopćee nebi trebali plaćati parking, posebno se to odnosi na bolnice, sveučilišta itd. Trebalo bi da se rastereti jezgra u centru grada, sve birokratske elemente preseliti u Mlaku. Odmah bi bilo mjsta koliko hoćeš u centru grada i nebi nikada više bilo gužve. Nažalost Bandič, i njemu slični, nikada to neće shvaritit. To je za njih teško, kažem ćak i preteško štivo!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije