Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osigurano 124 mil. kn

Na Kajzerici u rujnu napokon novi vrtić i 4. gimnazija

škola
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
11.01.2014.
u 10:12

Dogradnjom škole u Brestju sve će škole imati nastavu u dvije smjene.

Učenici Osnovne škole Pavleka Miškine, koji su trenutačno zbog obnove raseljeni na tri lokacije, u rujnu će ući u obnovljene učionice i novu sportsku dvoranu. Iako velika obnova škole na Svetom Duhu nije bila u planu, zbog urušavanja prilikom dogradnje postala je prioritet pa će se u sanaciju i dogradnju uložiti 20 milijuna kuna.

Radovi i u Odri

– Radovi idu prema planu, a pomogla je i topla zima bez kiše. Završetak se očekuje do ljeta – kazala je ravnateljica Vesna Vrbanović Jančić. Dodala je da je škola građena 1895. godine, a da su djeca koristila malu dvoranu dograđenu 1925.

– Obnovit će se sve učionice, a bit će i dograđenih pa će učenici moći na nastavu u dvije smjene – istaknula je ravnateljica. Osim škole na Svetom Duhu, još veća investicija je gradnja kompleksa osnovne i srednje škole te dječjeg vrtića na Kajzerici. Projekt je vrijedan 85 milijuna kuna, a ove godine bit će završen dječji vrtić i srednja škola u koju će se preseliti jedna od zagrebačkih gimnazija.

– Još nije donesena odluka koja će se gimnazija ovamo preseliti, no najvjerojatnije će to biti Četvrta – kazao je Ivica Lovrić, pročelnik za obrazovanje. I gimnazija i osnovna škola moći će primiti po 640 učenika koji će se zajedno koristiti trodijelnom sportskom dvoranom. Osim investicije na Kajzerici, Lovrić je kazao da će se novac uložiti i u brojne druge projekte. Tako će se za osnovnu školu u Ivanjoj Reki izraditi projektna dokumentacija za gradnju škole i dvorane za 720 učenika.

– Za školu u Odri planiramo izraditi projektnu dokumentaciju i započeti rekonstrukciju i nadogradnju u vrijednosti 10 milijuna kuna, a obnovit će se i škola Centra za autizam – istaknuo je Lovrić.

Proširena OŠ Brestje

U 2014. izdvojeno je, uključujući Kajzericu i školu P. Miškine, ukupno 98 milijuna kuna pa je osiguran i novac za projektnu dokumentaciju za gradnju sportske dvorane za školu u Granešini kao i za gradnju zamjenskog objekta škole dr. Vinka Žganca. Izradit će se i plan za dogradnju područnog objekta OŠ Kustošija u Kustošijanskoj za još 480 učenika. Za vrtiće je u 2014. osigurano 26 milijuna kuna, od čega najveći dio za Kajzericu. Za još 3,5 milijuna kuna obnovit će se krovišta vrtića u Gajnicama – Peruanska, u Travnom – Kopernikova, Božidara Magovca te Poletarac.

– U ovoj godini dosta se novca ulaže u objekte školstva, ali ništa manji planovi neće biti i sljedećih godina. Dogradnjom škole u Brestju i posljednja zagrebačka osnovna škola moći će održavati nastavu u dvije smjene – kazao je Lovrić te dodao da se nastava u tri smjene prije četiri godine održavala u 24 škole.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
Milkica
11:04 11.01.2014.

A kada će Lenucijeva potkova biti vraćena u prvobitno stanje, i sve ono što je uništeno da bi ta djeca sigurno stigla u prostorije škole stranih jezika u Vodnikovoj? Ne bi li trebalo ispitati tko je odobrio uništenje cijelog jednog travnjaka (a nikad više od jednog autobusa ne stoji na stajališu) i to je odobrio betoniranje postolja za nadstrešnicu (u koju se i tako ne mogu nagurati sva djeca koja stanu u jedan autobus). Bezvlađe samo takvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije