Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Legalizacija obiteljskih kuća tek od sredine iduće godine

24.04.2014., Zagreb - Mjesna uprava Staro Trnje, Vecernjakova kvartovska tribina. Na pitanja stanovnika trnja odgovarali su Tomislav Runtic, Mladen Volaric, Stjepan Kelcec Suhovec, Ivan Bare, Slavko Borac, Alan Ordulj, Mate Kraljevic Photo: Marko Lukunic/
14.11.2014.
u 19:34


Stanovnici Starog Trnja još ne znaju hoće li moći legalizirati kuće

Stanovnici Trnja uskoro će dobiti novi park za pse, na kojem radnici Zrinjevca dovršavaju radove.

Smjestili su ga kod Miramarske, u blizini župe sv. Terezije od Djeteta Isusa. Uz njega će sljedeće godine početi uređenje dječjeg igrališta, za koje je već izrađen projekt. Rekonstruirana je i cijela Strojarska, kad se gradio novi neboder, zbog novog naselja koje je niklo u blizini.

Ništa od legalizacije

– Iscrtane su i nove biciklističke staze, uređen je novi nogostup i kolnik – rekao je predsjednik GČ Trnje Ivan Bare i dodao da je jedna od kapitalnih investicija četvrti vrijednosti 600 tisuća kuna u sklopu malih komunalnih akcija u 2014. godini uređenje prostora NK Trnje, u sklopu kojeg su uredili ograde, svlačionice, pristupne ceste i sanitarni čvor. Stanovnici Starog Trnja i dijela Cvjetnog naselja, koji ne mogu legalizirati svoje kuće jer na njihovoj nekretnini stoji zabilježba "javna i društvena namjena", svoju sudbinu neće znati prije proljeća sljedeće godine. Naime, tada bi se mogle izglasati izmjene Generalnog urbanističkog plana. Građani su u javnoj raspravi u gradsku upravu uputili peticiju i potpise koje su sakupili kako bi se u izmjenu stavila drugačija namjena prostora na kojem stoje njihove kuće.

– Postoji inicijativa da se zemljište prenamijeni u mješovitu gradnju – rekao je Bare.

Nova igrališta

Derutne kuće u kojima još žive stanari u ulicama V. i VI. Njivice još se neće rušiti. Barem dok ih investitor ne otkupi.

– Prostornim planom tamo je predviđena visoka gradnja. Prizemnice koje tamo stoje investitor, koji je otkupio okolnu zemlju, sigurno će rušiti kad odluči uložiti. Pitanje je kada – kazao je Bare i dodao da je najveći problem Trnja nepostupanje prema prostornim planovima. Više od tri četvrtine prostornih planova je doneseno, dobar dio Trnja trebao bi se rušiti i transformirati, dodaje Bare, no investitora nema ili nisu zainteresirani. Još ništa od gradnje crkve na Savici iako je najavljena za 2015. godinu. Pripremni radovi za gradnju su obavljeni, no gradnju više nitko ne spominje. Trnjani će sljedeće godine dobiti i novo malonogometno i rukometno igralište u blizini sadašnjih teniskih terena na Obali trnjanskih branitelja.

– Projektna dokumentacija dovršena je, čekaju se radovi, no sve ovisi o Gradu – rekao je Ivan Bare.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije