Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb domaćin

Klizanje: Rus Plušenko zvijezda, u eliti i naša Mirna Librić

plušenko (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
23.01.2013.
u 11:28

Slika ide i u Kinu - Signal HRT-a s EP-a preuzet će 20-ak TV kuća europskih zemalja, a čak je i jedna kineska ekipa stigla u Hrvatsku

Zagreb je od danas pa do nedjelje, 27. siječnja, domaćin Europskog klizačkog prvenstva. Svečano otvaranje bit će u 18 sati, a organizatori tvrde da je sve spremno.

– U Zagrebu nastupit će svi klizači koji nešto znače u Europi. Unatoč teškoćama u prometu zbog lošeg vremena, svi su natjecatelji sretno stigli – rekla je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i čelnica organizacijskog odbora EP-a Morana Paliković Gruden.

Više stranih gledatelja

U metropolu stiglo je 148 klizača iz 34 zemlje, a najveća je zvijezda svakako Rus Jevgenij Plušenko, olimpijski pobjednik, trostruki svjetski i sedmerostruki europski prvak.

– Prvi sam put u Zagrebu. Smještaj i organizacija na najvišoj su razini. Imao sam problema s leđima, čak sam imao i manji operativni zahvat, ali nisam želio otkazati. Došao sam u Zagreb po svoj osmi naslov – najavio je Plušenko.

Hrvatska ima samo jednu predstavnicu – Mirnu Librić, a vjerojatno je to razlog zbog kojeg će na tribinama Ledene dvorane biti više stranaca nego naših.

– Prodano je otprilike dvije tisuće ulaznica po danu, od čega su stranci kupili oko 1500. Nadamo se da će biti još više gledatelja na tribinama jer smo uvjereni da će ljudi iz Hrvatske ulaznice kupovati u zadnji trenutak. Ostao je još jedan kontingent ulaznica koje ćemo prodavati po promotivnim cijenama – dvadeset kuna za svaki dan prvenstva te pedeset kuna za reviju – rekao je potpredsjednik Hrvatskog klizačkog saveza Zoran Kovačević. 

Zagrebu će to biti četvrto Europsko prvenstvo, a troškovi organizacije iznosit će otprilike milijun i pol eura.

Dobro i za turizam

– Većinu novca već smo dobili od Svjetske klizačke federacije (ISU), a oni plaćaju i nagrade za prvih deset klizača u svakoj disciplini te smještaj za sve klizače i suce – dodala je Paliković.

Očekuje se da će u grad stići više od dvije tisuće gostiju što je odlično i za turizam. Uz to, EP će prenositi dvadeset europskih zemalja, a u Zagreb je stigla i ekipa jedne kineske TV kuće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije