Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maksimir

Klapa Nostalgija pjeva za osobe s invaliditetom

nostalgija
Foto: fdk.hr/klapa/nostalgija/
13.02.2015.
u 13:26

Cilj je prikupljanje novca za elektronički sustav "Servus" koji osobama s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta omogućava samostalno upravljanje raznim uređajima poput telefona, portafona, termostata, klima uređaja...

Klapa Nostagija održat će humanitarni koncert  u Centru za kulturu i informacije Maksimir u nedjelju 15. veljače u 19 sati. Cilj je prikupljanje novca za  elektronički sustav "Servus" koji osobama s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta omogućava samostalno upravljanje raznim uređajima poput telefona, portafona, termostata, klima uređaja, svjetala, televizora, računala, elektronskih vrata i sličnog, a može se kontinuirano nadograđivati i za ostale uređaje koji su od osobite važnosti pojedinim korisnicima.

Sustav je napredan, predstavlja inovaciju u asistivnoj tehnologiji i u Hrvatskoj ga za sada koristi oko 50 osoba s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta.  U ovoj akciji koju su organizirali Centar za kulturu Maksimir i zagrebačka udruga za promicanje neovisnosti osoba s invaliditetom "Expeditus" planira se nabava osam uređaja, odnosno prikupljanje 90 tisuća kuna.za osobe s invaliditetom.

- Pozivam sve ljude dobre volje i plemenitog srca da se u ovim trenucima ekonomske krize sjete barem onih kojima je najteže i pomognu ovu akciju koja može osobama s najtežnim tjelesnim invaliditeom pomoći da budu samostalniji", rekao je Damir Škaro, predsjednik Autokluba Siget Damir Škoro.

Prilog na račun udruge moguće je uplatiti na IBAN HR8424020061100657322 s naznakom "prikupljanje donacija za Servus". Svaki donator ili podupiratelj na vlastiti će zahtjev dobiti određen broj ulaznica za kulturni program. 

>> Najbolji zagrebački demo bendovi sviraju u Vintage Industrial Baru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije