Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
leda najbolja

Kako privući još djece, ako na ledu moraju biti u 7 ujutro?

leda
Privatni album
08.03.2013.
u 17:00

Prva trenerica: Pitali su me i za plesne parove ali to je nešto čime se ne bih uhvatila u koštac

Klizačka sezona polako se bliži završetku, no već sada je jasno da je klub Leda najuspješniji zagrebački klub.

- Ove sezone ponovno smo postali ekipni prvaci Hrvatske i to sa poprilično velikim brojem bodova u odnosu na drugoplasirani klub- rekla je Ivana Jakupčević, prva trenerica kluba.

U konkurenciji seniorki Leda je osvojila sve tri medalje. Prva je bila Mirna Librić, druga Nika Žafran, a treća Petra Jurić.

- Imamo i juniorske prvake, Stevena Bakera i Valentinu Mikac. Christina i Stevan Baker su prvaci u sportskim parovima - istaknula je Ivana.

U mlađim dobnim skupinama medalje su osvojili Tomislav Mikulandrić (srebro), Claudia Krizmanić (srebro), Ivona Horvat i Tomislav Mikulandrić (zlato), Charles Katanović (zlato), Christina Baker (srebro), Katarina Kitarović (bronca), Andrej Galjar (zlato), Dora Hus (zlato), Hana Cvijanović (srebro), Noel Babić (zlato) i Ivana Krmpotić (srebro).

- Iz našeg kluba dolazi jedina naša predstavnica koja je nastupila na europskom prvenstvu u Zagrebu, Mirna Librić. Probat će izboriti i nastup na olimpijskim igrama u Sočiju sljedeće godine, ali to će biti dosta teško s obzirom da smo propustili nastup na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu. Jedina prilika bit će sljedeće godine na natjecanju u Obersdorfu - rekla je Ivana.

U klubu imaju 40 registriranih klizača i klizačica. Kao svi klubovi u Zagrebu i Leda ima problem sa mlađim dobnim skupinama.

- Teško možemo privući početnike sa treninzima u sedam ujutro. Nažalost, takav je termin leda na zagrebačkom velesajmu. Roditeljima se bilo komplicirano organizirati tako rano ujutro. No, ti problemi su već godinama, još dok sam ja klizala. Ako dijete nema baka-servis onda uglavnom vrlo brzo moraju odustati - rekla je Ivana.

Što se tiče stručnog kadra uz Ivanu u klubu kao treneri rade Oleg i Gala Filipov te Melita Čuhalov.

  Još surađujemo sa Evgenijem Generalovim koji uskače kada sam ja duže vrijeme na putu. Sa trenerskim poslom počela se pomalo baviti i Mirna Librić koja je izrazila želju ostati u klizanju nakon svoje sportske karijere. Balet nam radi Ivana Ovčarić i Alen Gotal, a kondicijski trener je Ivan Čunčić - zaključila je Ivana.

Ključne riječi

Komentara 1

BU
BubyZG
10:23 09.03.2013.

Vrlo je slučna situacija ovoj klizačkoj i u ostalim tzv. malim sportovima - npr. plivači, vaterpolisti i sinkro-plivačice se guraju na jadna tri zatvorena bazena sa građanstvom i slobodne termine imaju od 6 ujutro prije škole. Ali, dat će Bandićć Mamiću još koju stotinu milijuna kuna za Dinamo, pa će biti bolje !!!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije