Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Kada će srušiti derutne barake na Knežiji? - odgovor saznajte na kvartovskoj tribini 23. rujna

barake
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.09.2014.
u 14:39

Već danas stanari Trešnjevke - jug mogu pitati što ih muči kako bi poboljšali svoj kvart...

Već godinama žive pored kompleksa derutnih kuća i baraka obraslih u korov i zatrpanih otpadom, okruženih šikarom.

I to između Savske ceste i Zagrebačke avenije. Nakon što su komunalni redari ispisali nalog za rušenje stare kuće njima u blizini, kod trešnjevačkog placa, ponadali su se da je to možda rješenje i njihova problema. I u njihovu susjedstvu se svaki dan okupljaju beskućnici ili alkoholizirane skupine kojima je dosta tek krov nad glavom.

– Prema podacima iz katastra, na dijelu površina korisnik je Grad Zagreb, premda je dio zemljišnih čestica u privatnom vlasništvu - rekao je Marinko Vasilj, koji živi odmah pored kompleksa ruševnih kuća. Kucali su na sva moguća vrata, pa su odlučili svoje pitanje uputiti i Večernjem listu, kako bi se postavilo na tribini "Želite li bolji kvart?". Stanovnike gradske četvrti Trešnjevke - jug na Jarunu muči, pak, što je sa zgradom koja godinama stoji prazna preko puta Crkve Svete Mati Slobode, a jednog rekreativca zanima mogu li se sagraditi dva kratka pješačko-biciklistička mosta između Otoka hrvatske mladeži i Trešnjevačkog otoka te Otoka veslača i Aleje Matije Ljubeka (uz regatnu stazu), kako bi se povećala mogućnost kretanja oko jezera Jarun.

Sva pitanja uputit ćemo nadležnima za njihovo rješavanje, a oni koji dođu 23. rujna u MO Horvati - Srednjaci (Horvaćanska cesta 54) u 18.30 sati moći će svoje probleme izložiti direktno pročelnicima i direktorima gradskih tvrtki. Oni koji nisu skloni javnom nastupu, a noge im se tresu prilikom bilo kakvog govora pred većom publikom, imat će priliku svoje pitanje zapisati na za to predviđeni anketni listić i ubaciti ga u označenu kutiju. Pitanja se mogu slati i mailom, na gradska@vecernji.net ili ih možete postaviti na dežurni telefon 01-6300-455.

>>Trešnjevka - jug je na redu, dođite na tribinu 23. rujna

Komentara 2

MI
miki45
13:46 22.09.2014.

koliko ce novaca dobiti koji tu ni ne zive kao za smrad od smetista

DU
Deleted user
04:28 28.09.2014.

Balija, opet ti rabiš ... pored ... umjesto hrvatskog pokraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije