Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska 
tribina

Hoće li se širiti kapaciteti vrtića u Prečkom - odgovor na tribini 23. rujna

zgrada
Igor Kralj/PIXSELL
19.09.2014.
u 09:15

Sve što vas zanima u kvartu Trešnjevka-jug pitajte na gradska@vecernji.net ili pozivom na broj 6300 455

Postojeći gradski vrtić u Prečkom, koji posluje na tri lokacije, u ulici Marijane Radev, Jarnovićevoj i Tijardovićevoj, sa svim svojim kapacitetima, iako prima 800 djece, nije dovoljan za potrebe naselja s bližom okolicom.

Svake godine po dvadesetak, tridesetak najmlađih, od jedne do tri godine, ne uspije se upisati u jasličku grupu. Stanovnike toga naselja zanima namjerava li se išta poduzeti da se prošire kapaciteti.

Zaraslo u korov

–Da se oformi još jedna jaslička grupa s dvadesetak najmlađih zadovoljile bi se potrebe - kažu mladi roditelji, koji su svoje pitanje uputili Večernjem listu kako bi se postavilo nadležnima na tribini "Želite li bolji kvart?". Štakori svako malo pretrčavaju cestu u ulici Borovci na Jarunu, a obližnja nedovršena izgradnja obrasla u korov idealna je za njihovu nastambu.

–Tamo su i tri veće parcele obrasle u korov, koje su postale i svojevrsno divlje odlagalište - žale se stanovnici, pitajući može li se na jednoj od parcela, ukoliko nisu privatne, napraviti dječje igralište, s obzirom na to da nema nijednog u blizini.

Tražimo odgovore

Dva su to od brojnih pristiglih pitanja koje muče stanovnike Trešnjevke - jug, gdje će Večernji list održati sljedeću tribinu. Okupljanje je u utorak, 23. rujna, od 18.30 sati u MO Horvati - Srednjaci, a građani će moći postaviti pitanja izravno pročelnicima ili ih zapisati i ubaciti u posebnu kutiju. Večernjakov tim ostaje u gradskoj četvrti idućih mjesec dana, odakle ćemo pisati o problemima kvartova, te tražiti odgovore na pitanja, koja se mogu slati na gradska@vecernji.net ili telefonom na 01-6300-455.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije