Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova tribina INVENTURA

Gradit će vrtić u Svetoj Klari, nova tribina u Trešnjevci – jug 23. rujna

tribina Sesvete
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
16.09.2014.
u 09:49

Što je ispunjeno, a što nije nakon održane tribine "Želite li bolji kvart?" u Novom Zagrebu - zapad, organiziramo i novu tribinu

Nova škola i vrtić na Kajzerici tek su početak ulaganja u obrazovne ustanove kojih je, kažu stanovnici gradske četvrti Novi Zagreb – zapad, premalo na čitavom području.

Još je prije mjesec dana gradonačelnik Milan Bandić na Danima Svete Klare najavio postavljanje kamena temeljca za novi vrtić prije sljedeće manifestacije, i to na zemljištu između crkve i nogometnog igrališta.

Renovirali sav okoliš

Projektira se i zgrada te prateći sadržaji za novu školu u Hrvatskom Leskovcu, a raspisivanje natječaja za radove očekuje se najesen.

Upravo stoga što je kapitalne investicije preuzeo Grad Zagreb, Vijeće GČ odlučilo je urediti i obnoviti okoliš svih osam zgrada vrtića te šest škola koje se nalaze na njihovu području.

– Nismo imali većih projekata, pa smo odlučili renovirati sav okoliš i to smatram jednim od važnijih investicija u sklopu Plana malih komunalnih akcija za 2014. – rekao je potpredsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb– Zapad Jadranko Baturić te dodao da je izrazito loše vrijeme u kolovozu i rujnu ometalo izvršavanje, no da će do kraja godine izvesti radove u cijelosti.

Autobusnu kućicu u centru Hrašća stanovnici još neće dobiti, iako će se uskoro postaviti trideset stupića vrijednih 21.820 kuna, kako automobili više ne bi tamo parkirali "na divlje". Dio uz cestu koristi se kao divlje parkiralište, kažu stanovnici pa tamo ljudi staju da skoknu u pekarnicu, lokalni dućan ili obližnji kafić, a zbog toga je posljednjih godina stradalo i dvoje djece. U tijeku je i završavanje radova na II. etapi od ukupno tri etape uređenja Karlovačke ceste u Blatu.

Dvorišta plivaju

Bez kanalizacije, odvodnje i asfalta još uvijek su stanovnici devetog odvojka Ulice Franje Malnara u Svetoj Klari, a i za posljednjeg nevremena iz kuće nisu mogli bez gumenih čizama, kao i za svake jače kiše, kada 150 dvorišta doslovno pliva.

– Grad nije u blizini imao zemljište preko kojeg bi mogao graditi, no uspjeli su se riješiti imovinsko-pravni odnosi. Dozvole su ishođene za izgradnju precrpne stanice, projekti postoje, ako vrijeme dopusti, kad se krene u izgradnju, odvodnja bi se mogla riješiti u dva mjeseca – rekao je Baturić te dodao da se nada da će to biti do kraja godine.

Komentara 1

DU
Deleted user
04:31 28.09.2014.

Kovačević i Balija: poštujte tradiciju Zagreba! Na TrešnjevKKKKKi - a ne na Trešnjevccci ... Da vam je Trešnjevka negdje u BiH, onda bi vam to bilo dopušteno ... Ovako, pišete svetogrdno i uvredljivo ... vi ste rep koji maše psom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije