Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed na velikom potoku

Grad im je oduzeo milijun kvadrata zemljišta, a klizište nije sanirano?

Veliki potok Črnomerec
Foto: ''
1/7
16.04.2014.
u 15:43

Građani koji imaju parcele uz ulicu Črnomerečki potok drže da im je proglašenjem opasnosti od elementarne nepogode za klizište u Vaupotićevoj iz 2008. oduzeto privatno vlasništvo

Građani Fraterščice, Bijenika i Mikulića, koji imaju zemljišta uz ulicu Črnomerečki potok na Črnomercu, njih 70-ak, prosvjedovalo je danas na kraju ulice tražeći da se napokon riješi problem klizišta u Vaupotićevoj koje postoji još od 2005. godine.

Na tom je prostoru 2011. krenula sanacija, ali je, smatraju stanari, proglašenjem opasnosti od elementarne nepogode 2008. godine Grad sebi omogućio pristup nekretninama u privatnom vlasništvu, a time je i 289 vlasnika parcela na površini od 1,25 milijuna četvornih metara ugroženo, jer im je, drže prosvjednici, zemljište uzurpirano. Oni su se zbog toga već bunili i 2010. godine.

Foto: ''

Bojimo se i da će spomenuti objekt od obećane šetnice i parka prirode postati ruglo grada i još jedan projekt koji je poslužio u kratkotrajne političke svrhe unatoč uloženim velikim sredstvima koja iznose više od 120.000.000. kuna. Cijeli projekt nije ni blizu završetka već je otvorio zbog nestručne izvedbe i nedovršenih radova cijeli niz novih klizišta, što se posebno aktualiziralo ove zime, te je došlo i do urušavanja i uništenja dosad izvedenih radova – poručuju prosvjednici, predvođeni Darkom Klasićem i odvjetnicom Radmilom Bonifačić.

– Grad Zagreb narušio je naša ustavna prava o nepovredivosti vlasništva, pa tražimo da se pravedno riješe imovinsko-pravni odnosi između vlasnika nekretnina i Grada te završe započeti radovi uređenja Velikog potoka jer će u protivnom doći do novih klizišta – strahuju prosvjednici ističući kako žele da uređenje šetnice uz Veliki potok bude "projekt od opće koristi građanima četvrti i zapadnog dijela Zagreba".

>>Građani: Milijun kvadrata klizišta kako bi bogatima gradili cestu!?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije