Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabrinuti stanari

Divlji deponij raste mjesec dana, strahuju da se otpad ne zapali

otpad Stenjevec
Foto: Čitateljica
1/4
22.07.2014.
u 09:45

– Upozoravali smo često da se otpad ne odvozi. Zbog toga smo ugroženi - kaže T. Tortić. Iz Gradskog ureda za komunalne poslove poručuju da će Čistoća ukloniti taj glomazni otpad na križanju Stenjevečke i Samoborske

–Prije mjesec dana preko puta Superkonzuma u Ulici hrvatskih branitelja, na križanju Samoborske i Stenjevečke, pojavilo se divlje odlagalište otpada. Odonda raste svakim danom i već je postalo smetlište - upozorava Tina Tortić, zabrinuta, poput susjeda na Stenjevcu, da bi se novi, ilegalni deponij zbog visokih ljetnih temperatura mogao i zapaliti.

Time bi, smatraju, bili ugroženi i stanari obližnjih stambenih zgrada i kuća. –Ovdje ima i dosta djece, ali i branitelja i starih i nemoćnih osoba - dodaje T. Tortić, smatrajući da su za “nabujalo” smetlište odgovorni komunalno i prometno redarstvo i njihov, kaže, nemar da se problem riješi. Više puta upozoravali su na neodvoz otpada i policiju.

Foto: Čitateljica

U međuvremenu su kamioni Čistoće, ističu stanari, ondje jednom pokupili otpad, što je premalo, jer ga građani stalno dovoze, pa i kamionima, čak i na gradsku zelenu površinu.

–Naši su životi direktno i svjesno ugroženi - strahuju Stenjevčani, dok iz Gradskog ureda za komunalne poslove Ružica Grgić, nadležna za komunalno i prometno redarstvo, poručuje tek da “redarstvo vrši kontrolu u vezi divljeg deponija na toj lokaciji”.

–Izdani su nalozi Čistoći da ukloni taj glomazni otpad - kaže voditeljica redarstva Ružica Grgić.

Komentara 4

TV
tvrdapixa
11:24 22.07.2014.

"Ovdje ima i dosta djece, ali i branitelja i starih i nemoćnih osoba" ... sve jaki argumenti da Bandić dođe osobno pokupiti otpad!

TV
tvrdapixa
11:30 22.07.2014.

Predlažem da komunalno redarstvo formira tajne interventne odrede koji bi noću bili zaduženi za sačekuše ovim noćnim ostavljačima otpada, pa na sud, pa po džepu...dok im ne prisjedne

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
20:14 22.07.2014.

Da, komunalni redari su za sve krivi. Oni odlažu glomazni i građevinski otpad gdje god stignu a "savjesni građani" su cvijeće. Nema veze što Čistoća 2x godišnje na poziv besplatno odvozi glomazni otpad do 2m3, nema veze što postoje reciklažna dvorišta, nema veze što je zabranjeno odlagati glomazni i bilo koji drugi otpad na javne i privatne površine. Samo ga odbaci bilo gdje i onda pljuvanje po komunalnim redarima. A Vi "savjesni građani" zabrinuti za svoje zdravlje i dalje ostavljajte otpad gdje god stignete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije